Κόντρα Γεωργιάδη - Δούκα για τις εφημερίες των ιδιωτών γιατρών

Την πρώτη αντιπαράθεση είχαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τις εφημερίες ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. 

Κόντρα Γεωργιάδη - Δούκα για τις εφημερίες των ιδιωτών γιατρών
Eurokinissi
1'

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα με την οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την υγεία και εναντιώνεται στο μέτρο της επίταξης.

«Εύγε κύριε Δήμαρχε…μόνον που όλα όσα προτείνετε τα έχουμε ήδη κάνει και όμως ακόμη υπάρχουν περιφερειακά νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Εάν δηλ εσείς γίνεται Πρωθυπουργός πότε θα προτιμούσατε να αφήσετε τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν για να μην κάνουν δυο εφημερίες το μήνα κάποιοι ιδιώτες γιατροί; Θερμά συγχαρητήρια» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης την ανάρτηση του Χάρη Δούκα.

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων στηλιτεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία, έγραψε:

«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην Υγεία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η επίταξη που ετοιμάζει ο @AdonisGeorgiadi καταδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση της υγείας μόνο προβλήματα δημιουργεί. Καλούμε τον Υπουργό να στηρίξει τη δημόσια υγεία, τους νέους γιατρούς, τους ειδικευόμενους που είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. Πρέπει να απορροφηθούν άμεσα από το ΕΣΥ. Πρέπει τα νοσοκομεία μας να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινό αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες να αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς. Ας προχωρήσουμε επιτέλους στις αλλαγές που χρειάζονται. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή