Μιλένα Αποστολάκη: Η υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δεν βασίζεται σε στρατόπεδα

Η Μιλένα Αποστολάκη μίλησε στο Newsbomb.gr για το ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές εκλογές 

Συνέντευξη στην Αμαλία Κάτζου δίνει η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της για την υποψηφιότητά της σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή «Ώρα ΠΑΣΟΚ».

Για την απόφασή της να λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές, είπε: «Δεν θεωρώ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να το βλέπει κανείς εν θερμώ. Δεν θεωρώ ότι αλλάζουμε την ηγεσία και όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται. Το θέμα ηγεσίας τέθηκε de facto. Η υποψηφιότητά μου δεν στηρίζεται σε μηχανισμούς και στρατόπεδα. Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στην πορεία μου. Θέλω να εκπροσωπήσω το μαχητικό ΠΑΣΟΚ».

«Η ηγεσία προφανώς έχει πάντοτε ένα κρίσιμο ρόλο. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και την καθαρότητά τους. Δεν πρέπει να υπάρχει θολούρα».

Στο ερώτημα αν ψάχνουν για Μεσσίες στη Χαριλάου Τρικούπη, είπε: «Δεν υπάρχουν Μεσσίες. Δεν χρειάζονται Μεσσίες».

Για την επόμενη μέρα, το στοίχημα είναι: «Στις ευρωεκλογές είχαμε έναν μεγάλο ηττημένο, τη Νέα Δημοκρατία, που είδε τα αποτελέσματά του να μειώνονται. Το στοίχημα για την επόμενη μέρα είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι μαχητικό. Θέλουμε να νιώσει ο κόσμος που δεν πάει να ψηφίσει. Ένας ηγέτης χρειάζεται ομάδα. Ένα επιτελείο με επάρκεια και εμπειρία. Ο κόσμος θέλει πολιτική αλλαγή, ο κόσμος χρειάζεται τον προοδευτικό φορέα για αλλαγή».

Για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, είπε: «Οι πολλές υποψηφιότητες θα κινητοποιήσουν πολλούς πολίτες. Αυτό θα είναι θετική εξέλιξη. Η σύγκρουση, όμως, με μηχανισμούς περιχαρακώσεων θα είναι αρνητική και καλό είναι να την αποφύγουμε».

Για το αν την επομένη των εκλογών και τις όποιες κόντρες θα προκύψουν, είπε: «Η ενότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι κατακτημένη. Δεν ανησυχώ γι' αυτό».

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου, είπε: «Δεν θέλω να το σχολιάσω». «Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα πρέπει να έχει συστηματική λειτουργία. Πρέπει να συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα. Ο πρόεδρος, επίσης, πρέπει να είναι σε πλήρη συνεργασία με ένα επιτελείο συνεργατών που θα τον ενδυναμώνει καθημερινά. Ο πρόεδρος χρειάζεται ένα έτοιμο επιτελείο, θωρακισμένο μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα λειτουργήσει απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Πρέπει να έρθει στη χώρα η νέα αλλαγή με το ΠΑΣΟΚ».

Για το ενδεχόμενο ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, η Μιλένα Αποστολάκη είπε: «Στόχος είναι να υπάρξει φορέας που θα εκφράσει το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι καθόλου κεντρώο αυτό που συμβαίνει σήμερα με την ακρίβεια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εσωτερική σύγκρουση. Είναι σε φάση μετάβασης». «Ο κόσμος θα πειστεί από άλλου είδους διευρύνσεις και όχι ηγεσίες κομμάτων. Θέλω αυτόνομο ΠΑΣΟΚ και όχι συνεργασίες κομμάτων», ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη.

Αναφερόμενη στα γεγονότα που πάγωσαν τον πλανήτη με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, είπε: «Αυτή η στιγμή αποτελεί ένα ορόσημο για την Αμερική. Υπάρχει ακραίος διχασμός με μια κοινωνία. Η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ θα αποτελέσει μοχλό και θα χρησιμοποιεί στην προεκλογική εκστρατεία».

Αναφερόμενη στις εκλογές στη Γαλλία, είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει. Η Ευρώπη είναι παγιδευμένη σε μια αδιανόητη γραφειοκρατία. Είναι παγιδευμένη σε εσωτερικούς μηχανισμούς. Είναι παγιδευμένη σε μια αντίληψη που διευρύνει το χάσμα μεταξύ των μελών της. Οι πολίτες νιώθουν δυσφορία και πιστεύουν ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Η Λεπέν δεν κυριάρχησε αλλά βγήκε τρίτη. Η ανατροπή των δημοσκοπήσεων ήταν θετική αλλά δεν πρέπει να είναι αναβολή. Πρέπει ο πλανήτης να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, που εκφράζεται μέσα από τέτοιου είδους απειλές».