Ρόμπερτ Φίτσο: Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τράμπ μοιάζει με την επίθεση που δέχτηκα εγώ

«Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ προσπαθούν να τον φιμώσουν, και όταν αποτυγχάνουν, αναστατώνουν το κοινό σε τέτοιο βαθμό που ένας κακομοίρης βάζει στο χέρι του ένα όπλο», δηλώνει ο Φίτσο

Ρόμπερτ Φίτσο: Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τράμπ μοιάζει με την επίθεση που δέχτηκα εγώ
2'

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, επισήμανε την Κυριακή τις ομοιότητες που βλέπει μεταξύ της επίθεσης εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και εκείνης που ο ίδιος έπεσε θύμα πριν από δύο μήνες, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Το σενάριο είναι σαν να είναι βγήκε από το φωτοτυπικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Ο 59χρονος Φίτσο χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από κοντινή απόσταση μετά από μια μεταφερόμενη κυβερνητική συνεδρίαση στην κεντρική Σλοβακία, στις 15 Μαΐου. Υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και πέρασε λίγο καιρό στην εντατική πριν επιστρέψει στην εργασία του την περασμένη εβδομάδα.

Κατηγόρησε τη σλοβακική αντιπολίτευση ότι πυροδοτεί το μίσος εναντίον του. «Αν ο δράστης του Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε σλοβακικά, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαβάσει από τις (τοπικές) εφημερίδες Dennik N, Sme ή Anktuality για να ταϊσει την επιθυμία του να «διορθώσει» τα πράγματα», εκτίμησε ο Φίτσο.

«Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ προσπαθούν να τον φιμώσουν, και όταν αποτυγχάνουν, αναστατώνουν το κοινό σε τέτοιο βαθμό που ένας κακομοίρης βάζει στο χέρι του ένα όπλο», δηλώνει ο Φίτσο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τραυματίστηκε στο αυτί, γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ηγείται ενός τριμερούς συνασπισμού, που αποτελείται από το κεντρώο κόμμα Smer-SD, το κεντρώο κόμμα Hlas και το ακροδεξιό κόμμα SNS, ο οποίος κυβερνά τη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της το περασμένο φθινόπωρο, η κυβέρνηση του Φίτσο σταμάτησε τη σλοβακική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο ίδιος ο Φίτσο έχει ταχθεί υπέρ ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, όπως και ο Ούγγρος ομόλογός του Βίκτορ Όρμπαν.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Φίτσο έχει επικριθεί έντονα, μετά την ψήφιση νόμων που θεωρούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ο Φίτσο ζήτησε επίσης να υψωθεί τείχος για να σταματήσουν οι «προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδεολογίες», παρομοιάζοντάς τες με καρκίνο.

Πηγή: agerpres.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή