Θεοδωρικάκος: Στοίχημα το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις προτεραιόητες του υπουργείου 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για το νέο παραγωγικό ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανοίξε τα χαρτιά του για τις προτεραιότητες του υπουργείου. Παράλληλα αναφέρεται στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, είπε: «Οι μέρες αυτές μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω σε μαύρες ημέρες για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Αυτό που θα ήθελα να πω στους Έλληνες που μας παρακολουθούν είναι ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και την τουρκική κατοχή στην Κύπρο». Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. «Η κατοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πρέπει να βρεθεί ειρηνική πολιτική λύση συνένωσης των Ελληνοκυπρίων με τους Τουρκοκυπρίους».

Για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε: «Είναι αδιανόητο το γεγονός πώς μπόρεσε κάποιος να το κάνει αυτό. Είναι καταδικαστεό σε όλο τον πλανήτη».

Για το απότελεσμα των γαλλικών εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εκλογών για όλους. Η Γαλλία μπαίνει σε αστάθεια. Στην πατρίδα μας υπάρχει σταθερότητα».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη. Ο άνθρωπος που ίδρυσε αυτή την παράταξη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έγραφε ότι οι ετικέτες για ταμπέλες είναι παραπλανητικές. Η ΝΔ από το 2015 έχει διευρυνθεί και έχει επεκτείνει την επιρροή της στην κοινωνία».

Για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Δεν είναι στοίχημα μόνο για το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι στοίχημα συνολικά για τη χώρα και την κυβέρνησή μας. Υπηρετούμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, καθώς η οικονομία διανύει μια περίοδο ψηφιακής και πράσινης μετάβασης. Αυτά θα μειώσουν το κόστος της οικονομίας. Όταν μειώνεις το κόστος μειώνονται οι τιμές και γίνεται πιο ανταγωνιστική η οικονομία σου. Χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση της βιομηχανίας μας. Θα είμαστε πιο ασφαλείς εάν διπλασιαστεί η απασχόληση στη βιομηχανία. Πρέπει να γίνει η βιομηχανία πιο ελκυστική και για τα παιδιά μας. Σήμερα, υπάρχουν νέες τεχνολογίες, νέοι κλάδοι και φιλοδοξούμε να μεγαλώσουν και άλλο οι εταιρείες μας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας».

«Αυτό το στοίχημα το υπηρετούμε και θέλω να υπηρετήσω σε αυτό ως υπουργός Ανάπτυξης. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η Αττική, μας ενδιαφέρει κάθε γωνιά της ελληνικής γης, κάθε περιφέρεια. Αυτό το σχέδιο θα πάρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για το θέμα της ακρίβειας, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: «Το θέμα του κόστους ζωής αφορά ολόκληρη την κυβέρνηση και όλους τους πολίτες. Μας αφορά όλους. Για εμένα το πρόβλημα είναι ότι πληρώνω ένα πολύ μεγάλο στεγαστικό δάνειο. Το καλοκαίρι υπάρχουν τομείς που δημιουργούνται με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έχουν ακριβύνει σημαντικά τα προϊόντα».

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, πρέπει να είναι ισχυρή. «Για να υπάρχει ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Αρχή αυτή είναι ανεξάρτητη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ενισχύονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με την Ένωση Περιφερειαρχών από τους οποίους θα ζητήσει οι διευθύνσεις εμπορίου των Περιφερειών να κάνουν ελέγχους στην Περιφέρεια.

Σχετικές ειδήσεις