Απάντηση Παπαντωνίου για τις φρεγάτες: «Μέχρι σήμερα φυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα»

Ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε την δική του απάντηση μέσω του δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο στην πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για όσα κατηγορείται σχετικά με την υπόθεση των φρεγατών.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «μποναμά» από την «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού. Μαζί του στο εδώλιο βρίσκονται και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, αλλά και ο στενός φίλος του ζευγαριού Ανδρέας Μπάρδης για το ίδιο αδίκημα. Και για τους δύο ο εισαγγελέας επίσης ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για όσα κατηγορούνται.

Ακολουθεί η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακοπούλου, πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννου Παπαντωνίου:

«Ο κ. Εισαγγελεας με την πρόταση του θεώρησε ότι το σύνολο της δαπάνης των 381 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών συνιστά βέβαιη ζημιά του Ελληνικου Δημοσίου .

Ο κατηγορούμενος υπουργός όφειλε να ακυρώσει την αποφαση του κορυφαίου κυβερνητικου οργάνου του ΚΥΣΕΑ για εκσυχρονισμό των 6 φρεγατών και να στείλει τις 6 φρεγάτες στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας , οπου το Πολεμικό Ναυτικό ΤΖΑΜΠΑ θα έφτιαχνε τις φρεγάτες.

Οι 6 φρεγάτες , που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιαννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού , ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Μία καινούργια φρεγάτα αναμένεται το 2026!».