Μαρία Συρεγγέλα κατά Πολάκη: «Ποτέ δεν φοβήθηκα πολιτικούς τραμπούκους»  

Η πρώτη αντίδραση της γραμματέως της ΝΔ μετά την αισχρή επίθεση του Παύλου Πολάκη αλλά κι η απάντηση του ίδιου

Σε κινητοποίηση όλων των γυναικών της Βουλής καλεί η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα στην πρώτη αντίδραση μετά την αισχρή επίθεση του Παύλου Πολάκη.

Η Μαρία Συρεγγέλα κάλεσε «όλες τις συναδέλφισσες μου στη Βουλή να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στο "βούλωστο"».

Η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”.

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους»

Αμετανόητος ο Πολάκης

Ωστόσο παρά το σάλο που δημιουργήθηκε μετά το χθεσινό επεισόδιο Πολάκη-Συρεγγέλα, και την τελευταία αντίδραση της ίδιας της γραμματέως της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε προκλητικότατα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Π. Πολάκης:

«Αφήστε κατά μέρος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περι «σεξιστικής επίθεσης Πολακη στη Συρεγγελα» και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τύπου «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογραφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!!!!
ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.
Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που ειπα χθες σε μια βουλευτή που
-δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ
-μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικης της ΝΔ με τους ανασφάλιστους!
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ !!»

Σάλος και κατακραυγή

Την διαγραφή Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά το χθεσινό επεισόδιο με τη γραμματέα της ΝΔ.

Αυτό ανέφερε ο κ. Μαρινάκης στο Mega για το χθεσινό επεισόδιο όπου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Παύλος Πολάκης διαπληκτίστηκε με την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα που ήταν στο πάνελ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την κάλεσε να «σιωπήσει» και να το «βουλώσει» και εκείνη τον αποκάλεσε ψεύτη και τον κατηγόρησε για το ύφος και το περιεχόμενο των καταγγελιών του.

Αντιδράσεις υπήρξαν νωρίτερα τόσο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.