Αυτά είναι τα μέτρα για «φρένο» στις τιμές ρεύματος - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη

Στις 11:00 της Τετάρτης, 17 Απριλίου, θα ανακοινωθούν και θα εξειδικευτούν τα μέτρα στήριξης κόντρα στις τιμές του ρεύματος

Αυτά είναι τα μέτρα για «φρένο» στις τιμές ρεύματος - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη
1'

«Κλείδωσαν» τα μέτρα για να μπει φρένο στις τιμές χονδρικής του ρεύματος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Μάλιστα, στην έκτακτη σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκαν οι αυξημένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής Ιουλίου και του Αυγούστου.

Στις 11:00 της Τετάρτης, 17 Απριλίου, θα ανακοινωθούν και θα εξειδικευτούν τα μέτρα στήριξης κόντρα στις τιμές του ρεύματος.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι θα μπει επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο, που εισάγεται στην Ελλάδα αλλά και να επανέλθει ο μηχανισμός L. Στόχος η ανάκτηση εσόδων με την εφαρμογή πλαφόν ανά τεχνολογία, ώστε τα παραπάνω έσοδα που προκύπτουν να διατεθούν υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα οποία στη συνέχεια θα δίνονται στους καταναλωτές ως επιδοτήσεις.

Αλλαγές στην χονδρική, όχι στη λιανική

Νωρίτερα το πρωί διευκρινίσεις για το θέμα των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος παρείχε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας σήμερα στο Mega διεμήνυσε πως η τιμή λιανικής είναι σε επίπεδα προ κρίσης και ότι δεν χρειάζεται παρέμβαση της κυβέρνησης προς το παρόν. «Φαίνεται ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο που οι τιμές λιανικής θα χρειάζονται να παρέμβει η κυβέρνηση. Δώσαμε το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλη κυβέρνηση», είπε.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε ρεύμα λιανικής στα επίπεδα πριν από την κρίση», πρόσθεσε αναφέροντας ωστόσο ότι υπήρξε ελαφριά αύξηση από μήνα σε μήνα.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι θα τεθεί επί τάπητος η τιμή της χονδρικής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή