Αμετανόητος ο Πολάκης για τη χυδαία επίθεση σε Συρεγγέλα - Aφήνει έκθετο τον Κασσελάκη

Γιγαντώνεται η πίεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να αντιδράσει στην πρωτοφανή φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα. 

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοφανής φραστική επίθεση, μακριά από οποιαδήποτε έννοια πολιτικού πολιτισμού, που εξαπέλυσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά της Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Συρεγγέλα.

Ωστόσο, ο κ. Πολάκης δεν έμεινε εκεί και μετά το μπαράζ καυστικών επιθέσων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, εμφανίστηκε σε νέα ανάρτησή του αμετανόητος και εκ νέου προκλητικός.

Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!» απάντησε η Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, η νέα σκληρή απάντηση της κ. Συρεγγέλα φέρνει και σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως τον πρόεδρο του Στέφανο Κεσσαλάκη, ο οποίος επιχείρησε με ένα τηλεφώνημα-ελιγμό, άστοχο λόγω των νέων δηλώσεων Πολάκη, να αποφύγει να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.

Στο τηλεφώνημά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ωστόσο, με τη νέα του ανάρτηση ο κ. Πολάκης αφήνει έκθετο τον κ. Κασσελάκη και δείχνει πως δεν έχει τη δυνατότητα ως πρόεδρος του κόμματος να ασκήσει καμία επιρροή στον βουλευτή του και να τον επαναφέρει στον πολιτικό πολιτισμό.

Η αρχική τοποθέτηση Συρεγγέλα

Νωρίτερα σε προηγούμενη τοποθέτηση η Μαρία Συρεγγέλα κάλεσε «όλες τις συναδέλφισσες μου στη Βουλή να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στο "βούλωστο"».

Η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”.

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους»

Σάλος και κατακραυγή

Με πρωινή του παρέμβαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ζήτησε την διαγραφή Πολάκη.

Αργότερα σε νέο σχολιασμό του επεισοδίου Συρεγγέλα-Πολάκη στο TikTok ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

«Αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε τι είπε χθες το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στην Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κύριος Κασσελάκης να διαγράψει τον κύριο Πολάκη.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κύριος Πολάκης αλλά ο κύριος Κασσελάκης. Σαν «εκπρόσωπος» δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη.

Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε»

https://www.tiktok.com/@pavlos_marinakis/video/7392183532124114209

Αντιδράσεις υπήρξαν επίσης τόσο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδών, όσο και από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικές ειδήσεις