Πλήρης μεταστροφή Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία» επί Τσίπρα

«Όχι» του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην καταδίκη του Πολάκη από την ΠΓ
INTIME NEWS

«Όπισθεν ολοταχώς» στην υπόθεση των δήθεν «μαύρων ταμείων» του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που ήταν στην ηγεσία του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται πως έκανε και με τη «βούλα» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο που ήρθε προς συζήτηση, ενσωματώθηκε εξαρχής η απαίτηση των «8» στελεχών για τα που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα και οι οποίοι απαιτούσαν να κλείσει αυτή η συζήτηση, με ρητή και κατηγορηματική αναφορά ότι ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν «μαύρα ταμεία» στο κόμμα.

«Έχω έρθει εδώ κάνοντας προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο για να προχωρήσουμε μπροστά.Η πρόθεση μου είναι ειλικρινής ώστε στο να προχωρήσουμε συλλογικά,ενωμένα, μπροστά γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί», φέρεται να είπε.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να υπάρξει πολιτική καταδίκη της συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη, έναντι της Μαρίας Συρεγγέλα, μέσω ανακοίνωση του γραφείου Τύπου και όχι ως απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Απόφαση του οργάνου ζήτησε η ομάδα των «8», όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από την ηγεσία, που επέλεξε την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία στην πολιτική αντιπαράθεση ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο είναι αντίθετος με την μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών και εν προκειμένω της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολύ περισσότερο όταν τέτοιες συμπεριφορές έχουν και σεξιστικά χαρακτηριστικά η αποδοκιμασία οφείλει να είναι ηχηρή και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε η πρόταση των «8», η οποία απορρίφθηκε από την ηγεσία.

«Διαφωνώ με την τοποθέτησή του, έχει σεξιστικά χαρακτηριστικά», είπε, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αποφασίστηκε να έρθει σχέδιο βιωμότητας για τα ΜΜΕ του κόμματος, με τη μειοψηφία να ζητάει να πληρωθούν άμεσα εργαζόμενοι, όπως και εκείνοι στην Κουμουνδούρου.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απαξίωση του Στέφανου Κασσελάκη προς τους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Κόκκινου», που παρότι ήταν επί ώρες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στον καύσωνα, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για την απαξίωση των κομματικών ΜΜΕ, αρνήθηκε να τους συναντήσει.