Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας: «Απαραίτητη η συνεργασία με τον Μπελέρη, αφήνουμε πίσω τη διχόνοια»

«Δεν κρύφτηκα ποτέ στα δύσκολα και όταν μου ζητήθηκε να προσφέρω στον τόπο και τη χώρα πάντα με αίσθημα ευθύνης δήλωσα παρών», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμαρρας, Βαγγέλης Ταβός

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας: «Απαραίτητη η συνεργασία με τον Μπελέρη, αφήνουμε πίσω τη διχόνοια»
7'

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμαρρας Βαγγέλης Ταβος στην πρώτη του δήλωση λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες στο Δήμο Χειμαρας αλλά και λίγες ώρες αφότου πήρε άδεια από την φυλακή ο Φρέντι Μπελερη, εμφανίζεται ενωτικός και αφήνει αιχμές προς εκείνους που βλέπουν το δήμο ως «λάφυρο» όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Οι δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα δεν προσφέρονται για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. Όσο κι αν κάποιοι δεν το θέλουν για τον εαυτό τους, εμάς τα προβλήματα της Χειμάρας μας ενώνουν και δεν μας χωρίζουν. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και μόνο.
Δεν κρύφτηκα ποτέ στα δύσκολα και όταν μου ζητήθηκε να προσφέρω στον τόπο και τη χώρα πάντα με αίσθημα ευθύνης δήλωσα παρών».

Υποστηρίζει πως συνθέτοντας κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και ενώνοντας τους πολίτες ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος και πολιτικών πεποιθήσεων ο μόνος του στόχος είναι η πρόοδος του τόπου ενώ απαντά και σε εκείνους που τον χαρακτήριζουν ως εκλεκτό του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Την Κυριακή 4 Αυγούστου δεν έχουμε δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική αλλά εκλογές για την ανάπτυξη του τόπου μας. Όσοι θέλουν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση μπορούν να το κάνουν στις εθνικές εκλογές, όταν θα γίνουν. Σήμερα οφείλουν να καταθέσουν πρόγραμμα και θέσεις για την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου μας. Επειδή όμως δεν έχουν όραμα για τη Χειμάρα κρύβονται πίσω από ψευτοδιλήμματα και γενικόλογες αοριστίες.»

Υποστηρίζει πως το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές θα επισκεφτεί κάθε χωριό και κάθε πολίτη και κάθε φορέα του δήμου και θα καταγράψει τις προτάσεις τους ενώ μιλά και για το ζήτημα που «πονά» τη μειονότητα μας, το περιουσιακό:

«Στόχος να συνδιαμορφώσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα που θα είναι ο καταστατικός χάρτης ανάπτυξης του τόπου μετά τις εκλογές. Δεν θα υλοποήσουμε τίποτα αν δεν το έχουν προτείνει και δεν το έχουν αποδεχθεί οι πολίτες και οι φορείς.Θα αγωνιστούμε ενωμένοι, όλοι μαζί για μια Χειμάρα δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πολυπολιτισμική, πράσινη, φιλική στον δημότη, τον επισκέπτη, τον τουρίστα.

Για μια Χειμάρα που θα προσελκύσει επενδύσεις στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές, τον πολιτισμό, τις υπηρεσίες.Για μια Χειμάρα που θα φέρει πίσω τους συμπατριώτες μας, καταρτισμένους επιστήμονες, επιτυχημένους επιχειρηματίες, και άρτια καταρτισμένους εργαζομένους, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτοι σε χώρες του εξωτερικού. Η εμπειρία τους ειναι πολύτιμη σε όλα τα επίπεδα για να οικοδομήσουμε τη Χειμάρα του αύριο.

Το δικό μου όραμα για τη Χειμάρρα, συμπληρώνεται από τις ίδιες τις αρχές μου:

  • Η λύση των προβλημάτων και όχι η πρόκλησή τους που επιτρέπουν την πολιτική επικράτηση κάποιων.
  • Λύση στο περιουσιακό και σε μερικά σκέλη. Εξασφάλιση τίτλων ιδιοκτησίας για τις κατοικίες, τα οικόπεδα και τη γη γενικώς που, από κοινού με την παροχή και άλλων κινήτρων, θα επιτρέψει και τους Έλληνες της Χιμάρας να ενταχτούν νόμιμα και ισχυρά στις διαδικασίες ανάπτυξης του δήμου. Για το σκοπό αυτό ως περιφερειάρχης ξαναλειτούργησα υπό νέες προϋποθέσεις το υποθηκοφυλακείο στο Δήμο Χιμάρας.
  • Λήψη μέτρων για την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων λόγω της ανυπολόγιστης προσφοράς σε χρήμα για την αγορά των ακινήτων από τρίτους.
  • Διευκόλυνση των διαδικασιών για εξασφάλιση αδειών δόμησης. Έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του δήμου, την κοινοτική συνοχή, προβολή των αξιών και της παράδοσης.
  • Εξασφάλιση υποδομών για την καλύτερη λειτουργεία και αναβάθμιση του σχολείου στη Χιμάρα, της πολιτιστικής κίνησης κλπ.

Θα σεβαστώ τη γνώμη και την άποψη του κάθε πολίτη ακόμα κι αν δεν προέρχεται από την παράταξη μας. Αγωνίζομαι για μια Χειμάρα χωρίς νικητές και ηττημένους και το εννοώ.

Για μια Χειμάρρα χωρίς αφεντικά εσωτερικού και εξωτερικού.

Για μια Χειμάρρα χωρίς αποκλεισμούς.

Για μια Χειμάρρα της διαβούλευσης, της δημοκρατίας, της συνεργασίας.

Προσωπικά δεν παίρνω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν άλλον πέρα από τους πολίτες της Χειμάρρας.

Στην κρίσιμη μάχη της 4ης Αυγούστου δεν περισσεύει κανείς. Αφήνουμε πίσω τη διχόνοια του χθες και τραβάμε μπροστά.Από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε δουλειά. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε μια μέρα.

Δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσουμε και το τελευταίο λεκ από την κεντρική εξουσία και το τελευταίο ευρώ από πιθανά ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ως νέος δήμαρχος Χειμάρρας δεσμεύομαι ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή στον πολίτη.

Ως νέος δήμαρχος Χειμάρρας θα δεχόμουν στο Γραφείο μου κάθε Ευρωβουλευτή που θα είχε τη διάθεση και την πρόθεση να στηρίξει τις ενταξιακές διαδικασίες της χώρας μας, αλλά και να εξασφαλίσει πολύτιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την Χειμάρα. »

Τέλος στη δήλωση του αναφέρεται και στον Φρέντι Μπελέρη απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε εκείνους που έβλεπαν" παγωμάρα" μεταξύ των δύο αντρών ενώ ρίχνει τα" βέλη " του σε όσους έχουν διασπάσει όπως λέει το χώρο της Μειονότητας για προσωπικά τους οφέλη:

«Κρίνω απαραίτητη τη συνεργασία με τον Φρ. Μπελέρη, όπως και με κάθε άλλον παράγοντα σε όφελος της Χιμάρας, των Ελλήνων στην Αλβανία και των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Δεν θα αναλωθώ σε προσωπικές επιθέσεις, δεν θα κατακρίνω συμπεριφορές του χθες που κράτησαν τη Χειμάρα πίσω. Δεν έχουμε το χρόνο και κυρίως την πολυτέλεια αυτή την περίοδο να το κάνουμε μπροστά στα προβλήματα που μας περιμένουν μετά τις εκλογές.Δεν ανέχομαι όμως να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας, αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες πάνω σε προσωπικές στρατηγικές και αποκόμισαν προσωπικά οφέλη.

Δεν δέχομαι μαθήματα και πολιτικές υποδείξεις από εκείνους που πολυδιέσπασαν το χώρο της μειονότητας τον οποίο υποτίθεται ότι σήμερα υπηρετούν με τους συγγενείς τους και κάποιους ελάχιστους φίλους τους!

Τους προκαλώ σε μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση όχι για το χθες αλλά για το αύριο του δήμου μας. Δυστυχώς όμως δεν διαθέτουν πρόγραμμα ούτε δεσμεύονται δημόσια για το τί θα πράξουν μέτα τις εκλογές.

Ζητούν λευκή επιταγή από εσάς απλά και μόνο για να κερδίσουν το δήμο ως λάφυρο. Όλοι εσείς όμως με την ψήφο σας δεν θα τους το επιτρέψετε και το βράδυ των εκλογών θα τους στείλετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης!

Κάποιοι πνίγονται από την προσωπική αλαζονεία,.καθώς θεωρούν ότι είναι κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους. Και εγώ προέρχομαι από την ελληνική μειονότητα αλλά ποτέ δεν το έπαιξα περισσότερο Έλληνας από οποιονδήποτε άλλον, ούτε θεώρησα τον εαυτό μου κάτι περισσότερο σημαντικό από όλους εσάς.
Σεμνά και ταπεινά υπηρετώ τον τόπο, τη χώρα και τους πολίτες. Το ίδιο θα κάνω και τώρα στη Χειμάρα και δεν πρόκειται να ξεχωρίσω κανέναν πολίτη με βάση την καταγωγή, το θρήσκευμα, τη γλώσσα, την κοινωνική πρόγευση η τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Οραματίζομαι, θα αγωνιστούμε και θα δημιουργήσουμε μαζί μία Χειμάρα αντάξια της πλούσιας ιστορίας της. Ένα Δήμο που θα έχει ως πρώτο μέλημα του τους πολίτες και την ανάπτυξη του τόπου. Ένα Δήμο που θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του προς όλες τις κατευθύνσεις, τη δύση, την ανατολή, το νότο και τον βορρά.»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή