Στέφανος Κασσελάκης: «Μαγκιές» στον Παπανώτα, «σούζα» στον Πολάκη

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, φαίνεται πως χρησιμοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται ζητήματα ηθικής -και δευτερευόντως πολιτικής- φύσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Μαγκιές» στον Παπανώτα, «σούζα» στον Πολάκη
INTIME NEWS
4'

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε την αυστηρότητα του στο πρόσωπο του… Δημήτρη Παπανώτα, ενώ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, κάνει τα «στραβά μάτια» σε ατόπημα του Παύλου Πολάκη, γεγονός που κατά τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους, σημαίνει ότι ο «αψύς κρητικός» και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι απόλυτα ταυτισμένοι.

Σε μια ημέρα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρίσκεται στα «σχοινιά», εξαιτίας της ανόδου των τιμών χονδρικής, αλλά και για την υπόθεση της πρόσκαιρης, αλλά απαράδεκτης «έξωσης» των ανασφάλιστων από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε εκτεθειμένος. Και αυτό εξαιτίας της συμπεριφοράς που επέδειξε ο Παύλος Πολάκης, σε τηλεοπτική του παρέμβαση, εναντίον της Μαρίας Συρεγγέλας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η στάση του χανιώτη βουλευτή, εκτός από την κατακραυγή σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Ανάγκασε, μάλιστα, την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να αφιερώσει πολύ μεγάλο τμήμα της χθεσινής της συνεδρίασης για αυτό το ζήτημα.

Σε αυτή τη συζήτηση, όμως, έγινε αντιληπτό πως ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης, εξακολουθούν να παραμένουν απόλυτα ταυτισμένοι. Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμούν στελέχη της «Φρουράς Τσίπρα». Ως προς το από που τεκμαίρεται μια τέτοια διαπίστωση, η απάντηση της είναι απλή.

Τα 8 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείς που έχουν ως σημείο αναφοράς τον πρώην πρωθυπουργό, ζήτησαν να υπάρξει καταδίκη της πράξης του «αψύ κρητικού» από το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία σεξισμού στη συμπεριφορά Πολάκη.

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία στην πολιτική αντιπαράθεση ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο είναι αντίθετος με την μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών και εν προκειμένω της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολύ περισσότερο όταν τέτοιες συμπεριφορές έχουν και σεξιστικά χαρακτηριστικά η αποδοκιμασία οφείλει να είναι ηχηρή και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε η πρόταση των «8», η οποία απορρίφθηκε από την ηγεσία.

Αντίθετα, ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκρινε την πολιτική καταδίκη του Παύλου Πολάκη, για τη συμπεριφορά κατά της Μαρίας Συρεγγέλα, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου και όχι ως απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Από τα παραπάνω, προκύπτει, επίσης, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και σχετίζεται με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις κρίσεις, δείχνοντας πως χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανά περίπτωση. Ακόμα και σε θέματα ταυτοτικά για το κόμμα του.

Αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο απέπεμψε τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας ενός σεξιστικού σχολίου του γνωστού παρουσιαστή. Τώρα, σε έναν πανίσχυρο παράγοντα της Κουμουνδούρου και σε ένα πρόσωπο με το οποίο τον ενώνει μια σχέση ιδιαίτερη, διστάζει να κάνει ακόμα και τα βασικά.

Δεν αναφερόμαστε στο να λάβει κατασταλτικά μέτρα εναντίον του, αντίστοιχα με εκείνα που έλαβε κατά του Παπανώτα. Αλλά αδυνατεί ακόμα και να καταδικάσει πολιτικά την πράξη του, δημόσια. Η «συγνώμη» που ζήτησε τηλεφωνικά στην κ.Συρεγγέλα, προφανώς και είναι λειψή, όσο αποδέχεται την παραπάνω πράξη.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αναλογιζόμενοι ότι ο Παύλος Πολάκης, με απανωτές αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνει πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου για τον τρόπο του, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον αρχηγό του.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μόνος που στηρίζει τον «αψύ κρητικό». Ανοιχτά τον στήριξαν και μια σειρά από κορυφαία στελέχη, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Νίκος Σκορίνης, αλλά και η Ρένα Δούρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή