Συρεγγέλα για Πολάκη: Δεν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του Κασσελάκη - Πρέπει να τον διαγράψει

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε φραστικά στην Γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις

«Δεν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη» του Στέφανου Κασσελάκη ξεκαθαρίζει η Μαρία Συρεγγέλα μετά το φραστικό επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη.

Η Γραμματέας της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «δεν αμφισβητώ ότι ήταν μία σημαντική κίνηση αλλά δεν ήταν ειλικρινής, τον άδειασε ο κύριος Πολάκης (σ.σ. τον Στέφανο Κασσελάκη). Όταν υπάρχουν τέτοιου ειδους συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται από όλους. Ακόμα κι όταν ξεφεύγει μία κουβέντα ζητάς συγγνώμη».

Αναφερόμενη στο πώς ξεκίνησε το συμβάν το πρωί της Τρίτης είπε «Όντως η συζήτηση ήταν για τους ανασφάλιστους, για ένα θέμα με τον ΗΔΙΚΑ που ο κύριος Πολάκης επέμενε ότι ψηφίσαμε νομοθεσία που πετάμε τους ανασφάλιστους εκτός, ενώ έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο», ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε «Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε έτσι ένα κόμμα».

Σε ερώτηση για το τι είπε στον κύριο Κασσελάκη στην τηλεφωνική τους επικοινωνία απάντησε ότι «Αυτό που είπα στον Κασσελάκη ήταν ότι θα πρέπει ο κ. Πολάκης να διαγραφεί γιατί αν και το έχει ξανακάνει παραμένει κραταιός στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ μεταξύ άλλων διαμήνυσε πως «Όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται από όλους και αν κάποιος ξεφύγει πρέπει να ζητάει συγγνώμη. Η συγγνώμη δεν ήταν έμπρακτη».

«Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται, πρέπει να υπάρχει κραταιή αξιωματική αντιπολίτευση, να κρινουμε αλλά σε ευπρεπή πλαίσια και με στοιχεία. Αυτό που εκτιμώ ότι έγινε κατανοητό είναι ότι μία ειλικρινής συγγνώμη σημαίνει και μία διαγραφή ανθρώπου που φέρνει τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, ενός ανθρώπου που με τον τραμπουκισμό θέλει να επιβάλει τις απόψεις του», είπε, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη «θα πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία, γιατί ο κύριος Πολάκης εκπροσωπεί το παλαιό, το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"».

Αμετανόητος ο Πολάκης μετά την επίθεση

Η πρωτοφανής φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Μαρία Συρεγγέλα στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, όπου την κάλεσε να «σιωπήσει» και να το «βουλώσει» με εκείνη να τον αποκαλει ψεύτη και να τον κτηγορεί για το ύφος και το περιεχόμενο των καταγγελιών του, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον ίδιο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να εμφανίζεται αμετανόητος και εκ νέου προκλητικός, σε νέα ανάρτηση μετά το συμβάν.

«Αφήστε κατά μέρος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περι «σεξιστικής επίθεσης Πολακη στη Συρεγγελα» και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τύπου «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογραφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!!!!
ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.
Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που ειπα χθες σε μια βουλευτή που
-δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ
-μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικης της ΝΔ με τους ανασφάλιστους!
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ !!», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

Η Μαρία Συρεγγέλα από την πλευρά της απάντησε μέσω της ΕΡΤ ότι «Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!».

Μάλιστα, η νέα σκληρή απάντηση της κ. Συρεγγέλα φέρνει και σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως τον πρόεδρο του Στέφανο Κεσσαλάκη, ο οποίος επιχείρησε με ένα τηλεφώνημα-ελιγμό, άστοχο λόγω των νέων δηλώσεων Πολάκη, να αποφύγει να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.

Στο τηλεφώνημά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Ωστόσο, με τη νέα του ανάρτηση ο κ. Πολάκης εξέθεσε τον κύριο Κασσελάκη δείχνοντας πως δεν έχει τη δυνατότητα ως πρόεδρος του κόμματος να ασκήσει καμία επιρροή στον βουλευτή του και να τον επαναφέρει στον πολιτικό πολιτισμό.

Η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”.

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Την διαγραφή Πολάκη ζητάει η ΝΔ

Μετά το επεισόδιο με τη γραμματέα της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ζήτησε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη, ενώ προχώρησε και σε ανάρτηση στο TikTok.

Αναλυτικά ο κύριος Μαρινάκης αναφέρει:

«Αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε τι είπε χθες το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στην Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κύριος Κασσελάκης να διαγράψει τον κύριο Πολάκη.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κύριος Πολάκης αλλά ο κύριος Κασσελάκης. Σαν «εκπρόσωπος» δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη.

Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε».

https://www.tiktok.com/@pavlos_marinakis/video/7392183532124114209