Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σεξιστική συμπεριφορά του νταή από τον Πολάκη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταδίκασε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Μαρία Συρεγγέλα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σεξιστική συμπεριφορά του νταή από τον Πολάκη
1'

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Μαρία Συρεγγέλα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο για «μία συμπεριφορά του νταή, σεξιστική» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μία συμπεριφορά του νταή, σεξιστική, που δεν είναι μόνο του κύριου Πολάκη, την έχω καταγγείλει κατ επανάληψη. Δέχομαι καθημερινά στη Βουλή αυτού του είδους τα φαινόμενα. Υπερασπίζομαι κάθε γυναίκα, κάθε πρόσωπο που θα δεχτεί τέτοιου είδους επίθεση. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο σε μία γυναίκα», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μάλιστα εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές τυγχάνουν έγκρισης από το κόμμα, απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταδίκασε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Μαρία Συρεγγέλα.

«Δεν είναι ζήτημα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά του τι πρότυπα παράγονται για την ελληνική κοινωνία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Οι γυναίκες είναι απροστάτευτες και κατηγορούνται. Δεν φταίει το θύμα, το σύστημα δεν προστατεύει το θύμα. Το πρότυπο που παράγεται είναι ανατριχιαστικό. Όταν ένα κορυφαίο στέλεχος, πρώην υπουργός λέει σε οποιαδήποτε γυναίκα "τράβα σπίτι σου" και "βούλωσε το" και "δεν θα μιλάς πάνω μου, τώρα μιλαω εγω", τέτοιες συμπεριφορές τσαμπουκά, νταή, σεξιστή, η κοινωνία το βλέπει και λέει εντάξει, μάλλον αυτό γίνεται. Έχουν ευθύνη οι πολιτικοί αρχηγοί», υπογράμμμισε, ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε ότι «Όταν δεχόμουν επιθέσεις, από το ίδιο το κόμμα στο οποίο βρισκόμουν, ήμουν πρόεδρος της Βουλής».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή