Σπίρτζης: «Κακώς δεν καταδικάστηκε η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη»

«Χλιαρή» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» για τη φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Μαρία Συρεγγέλα
Αρχείου - Eurokinissi

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τη χθεσινή λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Μαρία Συρεγγέλα στον τηλεοπτικό «αέρα». Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο «δεν βοηθάει» και τόνισε ότι «κακώς δεν καταδικάστηκε η εν λόγω συμπεριφορά».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη πως φαινόμενα σαν αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστούν απ’ όλα τα κόμματα», ενώ τόνισε πως δεν χρειάζονται διαγραφές, αλλά η όλη αντιμετώπιση να «έχει σχέση με τον πολιτικό διάλογο». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει τα αντίστοιχα στο κόμμα της ΝΔ» συμπλήρωσε ο Χρήστος Σπίρτζης δίχως να δώσει εξηγήσεις.

Αμέσως μετά, ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε «χλιαρή» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φραστική επίθεση του βουλευτή στη Μαρία Συρεγγέλα.

«Με τον Πολάκη τα λέγαμε απ’ όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, ακόμα κι όταν έχει δίκιο ο τρόπος που εκφράζεται στον δημόσιο λόγο δεν βοηθάει, και νομίζω ότι τέτοιου είδους πρακτικές, που δεν είναι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε όλα τα κόμματα, πρέπει να αντιμετωπιστούν από το κάθε κόμμα, όχι με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με διαγραφές δηλαδή, αλλά με πολιτική αντιμετώπιση, για να έχουμε μια τελείως διαφορετική λογική σε σχέση με τον πολιτικό διάλογο και το επίπεδο του πολιτικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Φαντάζομαι ότι και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να κάνει τα αντίστοιχα για αντίστοιχες συμπεριφορές στο κόμμα του» παρατήρησε. Και ο λαϊκισμός και όλη αυτή η πρακτική, τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί μικρή ομάδα θερμοκέφαλων σε κάθε κόμμα, που συνήθως λειτουργεί και απωθητικά για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

«Όλα αυτά που έλεγε πριν, και ο κ. Πολάκης, αλλά και κομμάτι που στηρίζει τον κ. Κασσελάκη, ήταν ψεύτικο… Δηλαδή, ότι προς τα έξω πρέπει να έχουμε μια ομοθυμία και να μην λέμε την πολιτική άποψη, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτική άποψη, αλλά τη συμπεριφορά. Δεν μπορείς να έχεις 82 μετρά και 82 σταθμά».

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω την πολιτική μου άποψη και θα συνεχίσω να τη λέω, ας το λάβει υπόψη του όποιος θέλει, δεν τρομάζω από τέτοιου είδους απειλές».

«Εγώ έχω δει δύο Κασσελάκηδες, ένας νέο πρόσωπο στην πολιτική ζωή που περιμέναμε όλοι να φέρει φρεσκάδα και εκμεταλλεύτηκε, με την καλή έννοια του όρου, τον Αλέξη Τσίπρα για να βγει πρόεδρος, και ο άλλος ένας Στέφανος Κασσελάκης ο όποιος φοβάται τον ίσκιο του και ψάχνει να βρει εσωτερικούς εχθρούς. Να ξεκαθαρίσει μέσα του ποιος από τους δυο Στεφάνους Κασσελάκηδες θα επικρατήσει για να δούμε τι να κάνουμε και εμείς γενικότερα».

Σχετικές ειδήσεις