Η Ελλάδα προσχώρησε στη Διεθνή Συμμαχία για την επιστροφή των παιδιών στην Ουκρανία

«Η χώρα μας συμβάλλει ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση για την ασφαλή επιστροφή παιδιών στην Ουκρανία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Αρχείου - AP

Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την προσχώρηση της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «η χώρα μας συμβάλλει ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση για την ασφαλή επιστροφή τους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία. Μέσω αυτής της συμμετοχής η χώρα μας συμβάλλει ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση για την ασφαλή επιστροφή παιδιών στην Ουκρανία που έχουν μεταφερθεί παράνομα, είτε έχουν εκτοπισθεί βίαια από ρωσικές δυνάμεις.

Η απόφαση για συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο και να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς της εταίρους. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην παροχή ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές συνέπειες των βίαιων εκτοπισμών».