Δούκας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό ρόλο να πρωταγωνιστεί» – «Βολές» σε Ανδρουλάκη

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό ρόλο να πρωταγωνιστεί στην πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας. «Το κόμμα έχασε την επαφή με τον κόσμο, δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα με αποφασιστικότητα», ανέφερε για τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Αρχείου - Eurokinissi

«Δεν θα γίνουμε ποτέ συμπλήρωμα στη Νέα Δημοκρατία, το “αύριο” είναι αργά. Η ώρα για αλλαγή είναι τώρα», σημείωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, μιλώντας σήμερα (17/07) στο OPEN.

«Την επόμενη μέρα, πρέπει να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή. Να οργανώσουμε τις βάσεις και τις επιτροπές μας. Ο κόσμος θέλει να συμμετάσχει ξανά και θα έχει ρόλο. Κάνω κάλεσμα να στηρίξουν τη δική μας προσπάθεια, ώστε να αλλάξουμε τη χώρα», προσέθεσε.

«Κατ’ αρχάς, τιμούμε τον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή έκανε αγώνες και μεγάλες προσπάθειες. Όμως, το αποτέλεσμα έδειξε ότι 100.000 άνθρωποι δεν μας ψήφισαν (σ.σ. στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου) σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Αυτό δείχνει ότι δεν μιλήσαμε στις ψυχές τους και πως δεν αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Θα “χτυπήσουμε” τα καρτέλ και την ακρίβεια; Κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες και τους λέω πως αν θέλουν να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια, να μας εμπιστευθούν και να μας ψηφίσουν στις 06 Οκτωβρίου», επεσήμανε ακόμη.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε πως «θα μιλήσω και θα συνεργασθούμε με όλα τα κοινοβουλευτικά θέματα. Οι συγκλίσεις γίνονται στη βάση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε εκδημοκρατισμό της εξουσίας».

Αναφορικά με το κλίμα που συναντά στις περιοδείες που κάνει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τόνισε πως «εισπράττω μία μεγάλη προσμονή και μία μεγάλη λάμψη στα μάτια των ανθρώπων που συναντώ. μία ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αποχή. Πολύ κόσμος δεν ψήφισε τώρα στις ευρωεκλογές. Αυτή είναι η “μάχη” που δίνουμε».

«Συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης»

Ακόμη, αναφέρθηκε και στις φιλοδοξίες και τους στόχους που έχει θέσει για το κόμμα. «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να πρωταγωνιστεί. Στόχος μου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερη δύναμη ή να κερδίσει τον κ. Κασσελάκη, αλλά να αλλάξει την πορεία και την κατεύθυνση της χώρας. Να διαμορφωθεί μία συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης».

Για το γεγονός πως είναι Δήμαρχος Αθηναίων και παράλληλα διεκδικεί τον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι «έχω αποδείξει πως δίνω μεγάλες “μάχες” και προσπαθώ και έχω κερδίσει σε δύσκολες δοκιμασίες και στο Πολυτεχνείο έχω συνηθίσει να παλεύω και στην Αθήνα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά».

Ήδη έχουμε σημαντικές επιτυχίες στην Αθήνα. Καταφέραμε ομόφωνη απόφαση για τα ύψη στα κτίρια. Την πήγαμε στο ΣτΕ και εγκρίθηκε. Φτιάχνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις όπως το γραφείο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας. Ήταν υποψήφιος πρόεδρος και Δήμαρχος ο κ. Καμίνης. Σε ανάλογη κατάσταση βρέθηκε και ο κ. Τζιτζικώστας. Αποτελεί τιμή να υπάρχουν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που θα συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής Προέδρου».

Στο ερώτημα σχετικά με το διαφορετικό που πρεσβεύει από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους, υποστήριξε ότι «ο καθένας παρουσιάζει τις προτάσεις του. Πρέπει να είμαστε καθαροί στις αξίες μας και δυναμικοί. Η Σοσιαλοδημοκρατία συνθηκολόγησε. Ζούμε με μισθούς 2011 σε ακρίβεια 2024».

Σχετικές ειδήσεις