Μεϊμαράκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Μας περιμένει πολλή δουλειά με διάθεση συνεννόησης και ενότητας

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων μετά την πρώτη συνεδρίαση 

Μεϊμαράκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Μας περιμένει πολλή δουλειά με διάθεση συνεννόησης και ενότητας
KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI
2'

Τολμηρά και γενναία βήματα ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων και αναφέρθηκε στις θέσεις εργασίας, στην ΚΑΠ και στην παράνομη μετανάστευση.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

Με επιτυχία ολοκληρώσαμε την πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μετά τις ευρωεκλογές, με αποκορύφωμα βέβαια την εκλογή της Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Οι ευρωπαίοι πολίτες, με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, ζήτησαν από εμάς, περισσότερη αποφασιστικότητα αλλά και πιο γρήγορη και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν καθημερινά.

Η Ευρώπη είναι γεγονός ότι βρίσκεται πλέον σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

Πρέπει να γίνουν γρήγορα, τολμηρά, γενναία βήματα ώστε να μειώσουμε τις όποιες ανισότητες έχουν δημιουργηθεί.

Γι’ αυτό και πρέπει με κινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον να μειώσουμε την τιμή της ενέργειας, με έξυπνες επενδύσεις να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, με τη νέα τεχνολογία και με τις αλλαγές που απαιτούνται στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική να διασφαλίσουμε το εισόδημα των αγροτών και με όρους διαφάνειας να μην αφήνουμε κανέναν να τους εκβιάζει και να πωλούν κάτω από το κόστος παραγωγής. Με πολιτικές κινήσεις πρέπει επίσης να ελέγξουμε πλήρως την παράνομη μετανάστευση.

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε αν δεν διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, από κινδύνους υβριδικούς αλλά και επιχειρησιακούς.

Μετά και την εκλογή των προσώπων στους αρμόδιους θεσμούς, μας περιμένει πολλή δουλειά με διάθεση συνεννόησης, ενότητας και συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων, που πιστεύουν σε μια ισχυρή Ευρώπη που υπηρετεί τους πολίτες της, σεβόμενη το κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή