Άδωνις Γεωργιάδης: Σφάλμα το «ουστ», αλλά φαιδρό το επιχείρημα του Πολάκη

«Μου ξέφυγε. Χρεώστε μου ανθρώπινο σφάλμα» απάντησε ο υπουργός Υγείας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, απολογήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το “ουστ” στον Παύλο Πολάκη. “Κακώς το είπα. Το ξεκαθαρίζω. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ αν κάνω λάθος. Δεν μου άρεσε που το είπα. Όμως άνθρωπος είμαι κι εγώ. Με έβριζε 15 λεπτά, δεν μίλησα, ανέβηκα να μιλήσω, με έβριζε 15 λεπτά, ενώ είχα πάρει τον λόγο, σηκώθηκε και μου μίλαγε σχεδόν κατά πρόσωπο. Μου ξέφυγε. Χρεώστε μου ανθρώπινο σφάλμα” ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς προηγουμένως ο κ. Πολάκης είχε εκφράσει “παράπονο” ότι δεν ασχολήθηκε κανείς για το “ουστ” του υπουργού Υγείας προς εκείνον μέσα σε Επιτροπή της Βουλής.

“Περίμενα να δω αφιερώματα, συνδέσεις στα κανάλια, καταδίκες από δεξιούς και εντός εισαγωγικών αριστερούς για το «ουστ» που ακούστηκε προς εμένα από κυβερνητικά χείλη και συγκεκριμένα από τον κ .Γεωργιάδη. Πού είναι οι ευαίσθητοι να βγάλουν οργίλες ανακοινώσεις; Σεβάστηκα την καταγωγή και την ανατροφή μου και δεν είπα τίποτα άλλο” ανέφερε ο κ. Πολάκης.

“Φαιδρό το επιχείρημα Πολάκη” Ως προς την ουσία της σφοδρής αντιπαράθεσης που είχαν οι δύο για το θέμα των ανασφάλιστων πολιτών - με αιχμή το οποίο ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε την σεξιστική επίθεση εναντίον της βουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα με την φράση “βούλωστο και κάνε καμία δουλειά” – ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε “φαιδρό” το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να του ασκήσει κριτική.

Αφού ανέφερε ότι ποτέ δεν κόπηκε η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές, τόνισε ότι ο ισχυρισμός του κ. Πολάκη ήταν ότι πράγματι μεν είχε εκδώσει ο υπουργός Υγείας την υπουργική απόφαση, αλλά αυτή δεν είχε νομική ισχύ λόγω ελλιπούς νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως.

“Το επιχείρημα είναι καταφανώς φαιδρό. Για τον λόγο ότι αν μια υπουργική απόφαση πάσχει ως προς την νομοθετική εξουσιοδότηση το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσει σε ένα δικαστήριο, εάν κάποιος την προσβάλει. Εφαρμόζεται και αν κάποιος την προσβάλλει δεν εφαρμόζεται. Κανένας δεν την προσέβαλε, άρα η απόφαση εφαρμόστηκε κανονικά. Είτε ήταν επαρκής, είτε όχι η νομοθετική εξουσιοδότηση” είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οπίος κατέληξε επισημαίνοντας πως έχει προκαλέσει τον κ. Πολάκη να φέρει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα, αφού επικαλείται το αντίθετο, αλλά δεν το έχει κάνει.