Βασιλειάδης: «Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Δραγασάκη ήταν κατώτερη των περιστάσεων, έδειξε μικροψυχία»

Τι είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης για τους Γιάννη Δραγασάκη και Παύλο Πολάκη.
EUROKINISSI.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και νυν Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη αλλά και τον Παύλο Πολάκη.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, τόνισε πως «σίγουρα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Είναι λάθος ένα κόμμα να δείχνει αυτή την μικροψυχία», τόνισε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM 90.1».

Για την αναφορά του κ. Δραγασάκη περί αποαριστεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί σε αυτήν την ένταση, ωστόσο, υπάρχουν πολλές φορές θέματα στην πολιτική γραμμή.

«Η χυδαιολογία απέναντι σε ένα στέλεχος που αποχωρεί, που έχει αυτή τη ιστορική διαδρομή του Δραγασάκη, σημαίνει ότι είμαστε στη λάθος κατεύθυνση, κάτι πάει στραβά. Αν η χυδαιολογία αυτή κυριαρχήσει σαν άποψη του χώρου και του κόμματος, τότε μάλλον το κόμμα αποχωρεί από τον χώρο. Δεν χυδαιολόγησε η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σίγουρα αναφέρομαι και στα διάφορα τρολ τα οποία ταλαιπωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Σχετικά με την προτροπή του κ. Δραγασάκη για τη δημιουργία νέου κόμματος, ο Γιώργος Βασιλειάδης υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνθεση. «Οι διασπάσεις, οι διαιρέσεις δεν βοηθούν στην παρούσα χρονική συγκυρία. Άρα, αυτό που πρέπει οι ηγεσίες των κομμάτων και όλοι μας, είναι να επιδιώκουμε τη σύνθεση. Δεν είμαι υπέρ της λύσης που προτείνει, δεν βοηθάει την ιστορική συγκυρία», προσέθεσε.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πάρα πολλά λάθη» που έχουν γίνει. «Είχαμε πάρα πολλά ζητήματα που μπέρδεψαν τον κόσμο και σε θέματα γραμμής και θέσης και συνολικής πολιτικής λειτουργίας. Τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί που απαιτούν σοβαρή πολιτική λειτουργία, απαιτούν χρεώσεις, απαιτούν και απολογισμό νομίζω ότι δεν τα είχαμε όλα αυτά», είπε ακόμη.

Σε ερώτηση εάν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Βασιλειάδης τάχθηκε κατά των διαγραφών, ωστόσο στάθηκε υπέρ της καταδίκης του συμβάντος από την Πολιτική Γραμματεία.

«Όταν φτάνουμε σε ένα σημείο ο Πρόεδρος ενός κόμματος να παίρνει τηλέφωνο για να απολογηθεί, αυτό δεν είναι καλό, δεν είναι σωστό, είναι προβληματικό. Για αυτό ήμουν και εγώ υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε η Πολιτική Γραμματεία να καταδικάσει το συμβάν. Από εκεί και μετά, εγώ είμαι υπέρ των συνθέσεων και κατά των διαγραφών. Δεν είμαστε σε ένα πολιτικό χρόνο που μας δίνει την πολυτέλεια των διαιρέσεων», επεσήμανε.

Σχετικές ειδήσεις