Χάρης Δούκας από την Τρίπολη: «Θέλουμε να κάνουμε άλμα για να νικήσουμε τη διαφθορά της ΝΔ»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την περιοδεία του 

Χάρης Δούκας από την Τρίπολη: «Θέλουμε να κάνουμε άλμα για να νικήσουμε τη διαφθορά της ΝΔ»
EUROKINISSI.
3'

Στην Τρίπολη βρίσκεται ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Το δίλημμα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής: Θέλουμε μικρά βήματα που θα είναι τόσο μικρά βήματα που θα μοιάζουν με στασιμότητα; ή θέλουμε ένα άλμα που θα είναι μεγαλύτερο απ’ τη φθορά, για να νικήσουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;», ανέφερε στην ομιλία του ο κύριος Δούκας.

«Συγκρουστήκαμε εμείς; Δεν γίνεται να είμαστε και με την μία πολιτική και με την άλλη πολιτική. Με ποιους θα πάμε, ποιους θα αφήσουμε; Αυτά πρέπει να τα πούμε ξεκάθαρα και να τα γνωρίσουν οι πολίτες. Βγήκαμε με τόλμη για να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα; όχι. Και έτσι και αλλιώς δεν γίνεται. Πού θέλουμε να πάει το ΠΑΣΟΚ και η χώρα; Πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο στίγμα: Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι κλειστό; Θα είναι του ενός ανδρός αρχή; Ένα ΠΑΣΟΚ με παρέες και κλειστά συστήματα; ή ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει, όπου το Κίνημα θα είναι στην καρδιά και στην ψυχή του κάθε μέλους. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει Κίνημα. Πρέπει να βρισκόμαστε, να συζητάμε, να ακούμε. Να έχετε όλοι εσείς ρόλο, λόγο, ευθύνη. Επιτρέπεται το ΠΑΣΟΚ να μην έχει τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Eπιτρέπεται να μην έχει γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Eπιτρέπεται να μην έχουμε τομέα Εξωτερικής Πολιτικής; Eπιτρέπεται να έχουμε συνεδριάσει μόλις 4 φορές ως Κεντρική Επιτροπή, τα τελευταία 2,5 χρόνια; To πρόβλημα είναι ότι δεν συζητάμε, δεν συνδιαμορφώνουμε, δεν λειτουργούν σωστά τα όργανα, δεν πιστεύουμε στα όργανα. Όλοι να δεσμευτούν για το πώς φαντάζονται το ΠΑΣΟΚ. Εμείς το θέλουμε συμμετοχικό, συλλογικό, με όλες τις οργανώσεις του δραστήριες. Εγώ, όλα αυτά τα λέω στις περιοδείες», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Κατέληξε την ομιλία του, λέγοντας: «Εάν δεν μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει νομοτελειακά, συνιστώσα. Πρέπει να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ανοίξουμε ξανά τις πόρτες μας. Με ένα 13 % το σύστημα δεν το αλλάζουμε, τα λόμπι και τα καρτέλ δεν τα χτυπάμε. Πρέπει να γίνουμε πολλοί περισσότεροι Όλοι, αξιακά, να έρθουν στις 6 Οκτώβρη να ψηφίσουν. Θα συγκρουστούμε με τα εδραιωμένα συμφέροντα των υπερκερδών. Θα το κάνουμε αυτό με ρεαλισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί, ο μεγάλος πόλος της ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης για να αλλάξει η πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι δεκανίκι της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εάν αυτός δεν έχει αυτοδυναμία. Εμείς θέλουμε να τον κερδίσουμε. Θέλουμε να γίνουμε κυβέρνηση. Μας φοβούνται. Πάμε μαζί, να ξαναδώσουμε την ελπίδα στον κόσμο. Μπορούμε». Κοντά στον Χάρη Δούκα, βρέθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή