Ανοιχτός για το κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε σήμερα ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμήν την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες που βρέθηκαν από τις 10 και μετά στο Προεδρικό Μέγαρο παρακολούθησαν, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την παρουσίαση 60 έργων γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν με την πένα τους, στις εφημερίδες της εποχής, τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, από τον Ιούλιο του 1974 έως και τον Αύγουστο του 1975.

Στην παρουσίαση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Λέσχης των Ελλήνων Γελοιογράφων, οι οποίοι συνομίλησαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και το κοινό, για λεπτομέρειες των έργων της έκθεσης.

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, που θα παραμείνει ανοικτός έως τις 10 το βράδυ, «πλημμυρίζει», διαδοχικά, με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη χορωδία MUSICA του Μεγάρου Μουσικής, την Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Ωδείου Αθηνών και τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων, που ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, έργα Ελλήνων συνθετών, όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάριου Τόκα. Τα εν λόγω έργα την περίοδο της χούντας εξέφρασαν την εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς και έγιναν σύμβολα ελεύθερης έκφρασης και ψυχικής ανάτασης στη Μεταπολίτευση.

Στις πρωινές εκδηλώσεις παρέστη και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.