Για ένα ήσυχο καλοκαίρι και ένα «θερμό» φθινόπωρο προετοιμάζεται ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να κλείσει τα μέτωπα που έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου
Αρχείου - Eurokinissi

Να κλείσει, προς ώρας, τα εσωκομματικά μέτωπα, έτσι ώστε το καλοκαίρι να κυλήσει ομαλά και χωρίς εντάσεις στην Κουμουνδούρου, επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης, με την επιστροφή του από την Κύπρο.

Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα «εξουσιοδοτήσει» τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του προκειμένου να «τρέξουν» από τώρα τις απαραίτητες διαδικασίες, ενόψει του επερχόμενου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, με σκοπό να υπάρξουν περιθώρια αμφισβήτησης του.

Αντικειμενικά, ο Αύγουστος που βρίσκεται προ των πυλών, μειώνει την πολιτική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να χτυπήσει την κυβέρνηση -η οποία παρουσιάζει πολλές «αρρυθμίες»-, όλοι γνωρίζουν ότι το βλέμμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι «καρφωμένο» στο εσωκομματικό πεδίο.

Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι συνεργάτες του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να κλείσει τα μέτωπα που έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου. Δεν είναι, άλλωστε, και λίγα.
Αρχικά, έκλεισε το ζήτημα-που ο ίδιος άνοιξε- με τα «μαύρα ταμεία» που δήθεν υπήρχαν στο κόμμα, την εποχή του ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν στην ηγεσία.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν μια πράξη ζωτικής σημασίας. Και αυτό διότι ο προκάτοχος του εμφανίζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σφόδρα ενοχλημένος από τα όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι αν δεν τελείωνε οριστικά αυτή η κουβέντα, τότε τα πράγματα θα λάμβαναν διαφορετική τροπή.

Από εκεί και πέρα, την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρώσει τον κύκλο των εσωκομματικών συζητήσεων -που άνοιξε πολύ καθυστερημένα- για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη στρατηγική του επόμενου διαστήματος, με ορόσημο την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί να οργανωθεί για τη μάχη του Συνεδρίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Στόχος της ηγεσίας είναι η απόλυτη επικράτηση. Ακόμα και αν τεθεί ζήτημα για την ενότητα του κόμματος.

Ήδη πρόσωπα της εμπιστοσύνης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να συζητούν με κόσμο και να προετοιμάζουν τα μικρομεσαία στελέχη που ελέγχουν ανά την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις