Άδωνις Γεωργιάδης: «Θύελλα» στην Τουρκία για τη φράση «με τα F-35 μπορεί να έρθουμε μία νύχτα»

Τουρκικά Μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως «σκανδαλώδη» τη δήλωση του Υπουργού Υγείας πως «με τα F-35, μία νύχτα ξαφνικά μπορεί να μας δεις στην Άγκυρα».
EUROKINISSI.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι «με τα F-35 μία νύχτα ξαφνικά μπορεί να δεις εμάς στην Άγκυρα», επισημαίνοντας πως γελά όταν ακούει τον ισχυρισμό ότι οι Τούρκοι «θα έρθουν μία νύχτα».

Τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη» και «απειλητική» δήλωση, σχεδόν δύο χρόνια από τον ισχυρισμό Ερντογάν ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιτεθεί «ξαφνικά ένα βράδυ», ενώ επισημαίνουν ότι ο Υπουργός Υγείας έστειλε άσχημα μηνύματα στην Τουρκία κι ότι στόχευσε ευθέως τη γείτονα χώρα.

«Ο Έλληνας Υπουργός Υγείας δεν μπορεί να το χωνέψει! Νομίζει ότι μπορεί να απειλεί την Τουρκία: Ξαφνικά ένα βράδυ… Ενόσω η Τουρκία έχει γίνει μία από τις πλέον εξέχουσες χώρες στον κόσμο με τα επιτεύγματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, οι εξελίξεις στον τομέα αυτόν έχουν προκαλέσει δυσπεψία στην Ελλάδα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε την Τουρκία, χρησιμοποιώντας αστείες εκφράσεις», γράφει η Daily Sabah.

Φιλοξενώντας δήλωση του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία, Ερντογάν Καρακούς, πως «οι Έλληνες ζουν με τον φόβο της Τουρκίας», η Hürriyet μεταδίδει ότι «ενώ οι σκανδαλώδεις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον τουρκικό στρατό αύξησαν την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προέβη επίσης σε αδιανόητες δηλώσεις για την Τουρκία».