Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Η λίστα των καλεσμένων - Γκάλης, Γιαννάκης, μητέρα Αντετοκούνμπο

Προεδρικό Μέγαρο: Έχουν προσκληθεί πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από το Μάτι, συγγενείς θυμάτων και εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών ομάδων 

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Η λίστα των καλεσμένων - Γκάλης, Γιαννάκης, μητέρα Αντετοκούνμπο
EUROKINISSI.GR
3'

Στη δημοσιότητα ήρθε η λίστα των καλεσμένων για την φετινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την στήλη «ΒΗΜΑτοδότης» της εφημερίδας «το Βήμα» εκτός από τους καθιερωμένους προσκεκλημένους, έχουν επίσης προσκληθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκατοντάδες άτομα: Από πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, και εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από το Μάτι, συγγενείς πιλότων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στη Λιβύη, συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας έως τα μέλη της εθνικής ομάδας που κέρδισε το 2004 το Euro, οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, οι αρχηγοί των ομάδων Ολυμπιακού (ποδόσφαιρο) και Παναθηναϊκού (μπάσκετ) που κατέκτησαν εφέτος ευρωπαϊκά τρόπαια, Ολυμπιονίκες, όπως επίσης η Βερόνικα Αντετοκούνμπο, μητέρα του Γιάννη και πολλοί άλλοι.

Επίσης έχουν προσκληθεί Δήμαρχοι περιοχών, μεταξύ των οποίων ακριτικές, όπως η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, η Χάλκη και η Κάσος, και μαρτυρικές, όπως τα Καλάβρυτα, που έχει επισκεφθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανάμεσά τους και ο 80χρονος Κώστας Τασσιόπουλος, που έσωσε ζωές με τη βάρκα του κατά τη διάρκεια της θεομηνίας. Οι γονείς της Εριέττας, του μοναδικού από τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του. Εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι. Κάτοικοι χωριών, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο και περιβαλλοντικές οργανώσεις που διέσωσαν ζώα στο δάσος της Δαδιάς.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν προσκληθεί ο Παναγιώτης και η Σωτηρία Αραμπατζή από το Διδυμότειχο και η Αθηνά Παπαχρήστου από το Μεσολόγγι, συνταξιούχοι που έκαναν σημαντικές δωρεές σε νοσοκομεία της περιοχής τους.

Επίσης:

-Συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στη Λιβύη

-Συγγενείς πιλότων που έπεσαν στο καθήκον (ασκήσεις, αεροπυρόσβεση)

-Συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας.

-Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που κέρδισε το 2004 και

-οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, που κέρδισαν με την εθνική μας ομάδα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ το 1987.

-οι αρχηγοί των ομάδων Ολυμπιακού (ποδόσφαιρο) και Παναθηναϊκού (μπάσκετ) που κατέκτησαν φέτος ευρωπαϊκά τρόπαια.

-οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου.

-η Βερόνικα Αντετοκούνμπο, μητέρα του Γιάννη.

Επιπλέον αναμένεται να παραβρεθούν άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού (συνθέτες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κλπ.), οι οποίοι κατά την περίοδο της χούντας εξέφρασαν με τα έργα τους την εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς και σημάδεψαν τη Μεταπολίτευση.

-Εκπρόσωπος της τηλεφωνικής γραμμής 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

-Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και εκπρόσωποι οργανώσεων για τους πρόσφυγες.

-Φοιτητές Ρομά

Τέλος έχει προκληθεί η οικογένεια της Ευστρατίας Κατίκα, τα όργανα της οποίας, μετά τον θάνατό της, χάρισαν ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας. Ο Μανώλης Σελεγγίδης και η Ήλιδα Δήμητρα Βάββα, μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλήνιες. Ομάδα κωφών και βαρήκοων μαθητών που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας. Εκπρόσωπος της ομάδας αρχιτεκτόνων «Μπουλούκι» που κέρδισε το βραβείο για την αναζωογόνηση της παραδοσιακής γνώσης γύρω από τις τεχνικές και τα υλικά δόμησης. Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα.

Η πολύτεκνη οικογένεια του Πέτρου Χουντάλα και της Ιωάννας Φωτοπούλου, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων. Η Άδα Σταματάτου με τον γιο της Γιάννη, παιδί με αυτισμό. Εκπρόσωποι φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Εκπρόσωπος του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Σεφ που μαγείρεψαν στο Προεδρικό Μέγαρο για ξένους ηγέτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
10:42ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυτική εβδομάδα Χαλκίδας