ΣΥΡΙΖΑ: Διαβούλευση για το καταστατικό στο κατακαλόκαιρο, χωρίς συζήτηση στις οργανώσεις

Πλήρες σχέδιο της ηγεσίας για το οργανωτικό «ξεδόντιασμα» του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαβούλευση για το καταστατικό στο κατακαλόκαιρο, χωρίς συζήτηση στις οργανώσεις
Eurokinissi
2'

Σε μια κίνηση η οποία αναδεικνύει το πλήρες σχέδιο της ηγεσίας για το οργανωτικό «ξεδόντιασμα» του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει η επιλογή της διαβούλευσης που ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, για το νέο καταστατικό του κόμματος.

Ξεκινώντας από σήμερα και με καταληκτική ημερομηνία τη 17η Αυγούστου, δηλαδή μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν και οι πολίτες θα ξεκουράζονται, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει ένα θολό μήνυμα, χωρίς να είναι καν σαφές ποιους και ποιες προσκαλεί. Αν δηλαδή απευθύνεται στα μέλη του κόμματος ή σε όποιον έχει πρόσβαση σε υπολογιστή.

«Η διαβούλευση για τις αλλαγές στο Καταστατικό του κόμματος αρχίζει. Για αυτό, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας. Ο καθένας και η κάθε μια μπορεί να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια. Καταθέτοντας μέσω email στο katastatiko@syriza.gr τις σκέψεις σας, τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, κατά προτίμηση με αναφορά στα αντίστοιχα άρθρα του Καταστατικού (θα το βρείτε στην ιστοσελίδα https://syriza.gr/diavouleusi/anoixti-diavoulefsi-gia-tis-katastatikes-allages-tou-syriza-ps/ ) μέχρι τις 17 Αυγούστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καμία αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις

Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά για συζήτηση επί συγκεκριμένων προτάσεων ή έστω αυτής της ασαφούς «διαβούλευσης» στις οργανώσεις του κόμματος – οι οποίες και στην πραγματικότητα υπολειτουργούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πόσο δε μάλλον μέσα στο κατακαλόκαιρο.

«Για να φτιάξουμε όλοι κι όλες μαζί, ένα κόμμα δημοκρατικό, συμμετοχικό, σύγχρονο. Με παρουσία σε όλη τη χώρα, και με ψηφιακή λειτουργία, ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες. Πάνω από όλα, όμως, ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, στις ελπίδες, τις ανάγκες και τα όνειρά της. Ένα πραγματικό κόμμα των μελών.

Στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία και τους πολίτες, δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμιά».

Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που μιλάει συνεχώς για τη βάση του κόμματος, στην πραγματικότητα την αποκλείει από την οργανωμένη συζήτηση, αφού επιτρέπει μόνο διαδικτυακή, αόριστη κατάθεση προτάσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή