Αλέξης Γεωργούλης: Ποινική δίωξη η εισήγηση της εισαγγελίας των Βρυξελλών

Ποινική δίωξη για βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη εισηγήθηκε η εισαγγελέας των Βρυξελλών σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

Αλέξης Γεωργούλης: Ποινική δίωξη η εισήγηση της εισαγγελίας των Βρυξελλών
1'

Ο πρώην Ευρωβουλευτής του Σύριζα - ΠΣ και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές με το Πράσινο Κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο σοβαρότατες καταγγελίες με δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εισήγηση της Εισαγγελέως, σύμφωνα και με το δίκαιο του Βελγίου κατατίθεται σε ειδικό δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για την οριστική άσκηση των κατηγοριών προσδιορίζοντας ημερομηνία συζήτησης μιας πρώτης δίκης.

Η δίκη είχε οριστεί πολύ πριν τις ευρωεκλογές για τις 27 Ιουνίου. Παρόλα αυτά μία μέρα πριν ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε αναβολή, με συνέπεια η δίκη να μετατεθεί σε άγνωστη ακόμα ημερομηνία, πιθανότατα εντός του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2024.

Επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είχε καταγγελθεί από υπάλληλο των ευρωπαϊκών θεσμών και υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, συμμετείχε εκ νέου και στις τελευταίες ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου με το Πράσινο Κίνημα.

Μετά την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του, οι βελγικές αρχές ζήτησαν, τον Απρίλιο του 2023, την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, κάτι που έγινε, ενώ ταυτόχρονα διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή