ΣΥΡΙΖΑ - Παραδοχή Κεχαγιά για την επεισοδιακή συνεδρίαση: Υπήρξαν διαφωνίες, αντιπαραθέσεις, ένταση

Να χαμηλώσει τους τόνους μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην αποχώρηση των στελεχών της ομάδας των 87 

Την ερμηνεία που δίνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι λογικό μέσα στα κόμματα να υπάρχουν και αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, και δεν θέλω να σας τις κρύψω σε καμία περίπτωση. Αυτό που κρατάω ότι μολονότι υπήρξαν διαφωνίες, αλλά και καταγράφτηκε και μια ένταση, η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή. Και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με στελέχη της γραμματείας της ΚΟΕΣ ούτως ώστε να αμβλυνθούν» ανέφερε η κ. Κεχαγιά.

Στην επισήμανση δημοσιογράφου πως υπάρχουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι σκέφτονται πότε θα φύγει και η ηγεσία πότε θα τους διώξει, είπε πως τροφοδοτείται από ρεπορτάζ και ότι δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Συνεχίζοντας εμφανίστηκε ενωτική λέγοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να μοιράσουν κάτι.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια συμπόρευσης με το ΠΑΣΟ είπε ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ετεροπροσδιορίζεται. «Δεν μπορώ να πω ότι ο κ. Ανδρουλάκης αγνόησε τον κ. Κασσελάκη, επομένως αυτό το θεωρούμε ένα καλό βήμα. Αυτό που κοιτάζουμε εμείς είναι σε επίπεδο κοινοβουλευτικό να μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε μια συνεννόηση, για να ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση» σημείωσε.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για τη ρητορική της Τουρκίας, δεδομένης μάλιστα της αναφοράς του Τούρκου προέδρου περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.