Με την πλάτη στον τοίχο ο Κασσελάκης: «Μασάζ» σε βουλευτές υπό τον φόβο γενικευμένης «ανταρσίας»

Πληροφορίες που φτάνουν από τη Βουλή, αναφέρουν ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία
Eurokinissi

Να βάλει «τελεία» στον νέο γύρο εσωκομματικής έντασης, που ο ίδιος ξεκίνησε με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη και του Σωκράτη Φάμελλου, επιχειρεί -κατόπιν εορτής- ο Στέφανος Κασσελάκης, υπό τον φόβο μιας γενικευμένης «ανταρσίας» στελεχών και βουλευτών του κόμματος.

Με φόντο τη σημερινή συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στον απόηχο του «φύγετε, αν δεν σας αρέσει» που ξεστόμισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, χθες, με βουλευτές του, κατά μόνας, με στόχο να αποφύγει νέο γύρο σύγκρουσης.

Ο φόβος της «εξέγερσης» των βουλευτών

Μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η πρώτη συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ που όρισε ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να συζητηθεί η εκλογική επίδοση του κόμματος, ήταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στις 13 Ιουνίου.

Μόνο που δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, αλλά μόνο η ομιλία του προέδρου, γεγονός που ενόχλησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – αν και μόνο η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε επί τόπου να οριστεί νέα ημερομηνία, έτσι ώστε να πάρουν τον λόγο και βουλευτές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποσχέθηκε ότι θα γίνει κανονική συζήτηση. Και κράτησε στο ακέραιο την υπόσχεση του – ασχέτως αν πέρασε ενάμισης μήνας από τότε. Έκτοτε, όμως, μεσολάβησαν πολλά, όπως τα δήθεν «μαύρα ταμεία» της περιόδου Τσίπρα, οι αναρτήσεις περί «υπονόμευσης» από τις ΗΠΑ και φυσικά το «λουκέτο» στην καθημερινή έκδοση της «Αυγής».

Αν προσθέσουμε στην εξίσωση τη συνολική οικονομική δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε να επικαλείται ο αρχηγός του τον τελευταίο μήνα, αλλά και την επιθετική συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, τη Τρίτη, τότε καθίσταται σαφές ότι οι βουλευτές του θα έχουν πολλά να πουν. Αν φυσικά τους δώσει τον λόγο.

Πληροφορίες που φτάνουν από τη Βουλή, αναφέρουν ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία, για τα παραπάνω. Και όχι μόνο από την πλευρά όσων ανήκουν στη «Φρουρά Τσίπρα» - με τον πρώην πρωθυπουργό να απουσιάζει από τη συνεδρίαση – αλλά και από πρόσωπα που έχουν στηρίξει εμπράκτως τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά έχουν ενοχληθεί τα μάλα από τη συμπεριφορά του.

Πρόκειται για πρόσωπα όπως είναι ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Γιώργος Καραμέρος. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και ο Νίκος Παππάς είναι εντόνως προβληματισμένος από τα πεπραγμένα του τελευταίου διαστήματος και δεν αποκλείεται να βάλει αρκετά θέματα στο τραπέζι.

Θεωρείται δεδομένο πως με δεδομένη την απουσία της Όλγας Γεροβασίλη, το βάρος από την ομάδα των «87» θα το σηκώσει η Κατερίνα Νοτοπούλου. Άλλωστε, η βουλευτής της Ά Θεσσαλονίκης έχει επανειλημμένως θέσει στα όργανα του κόμματος τα κακώς κείμενα.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το βράδυ της Τρίτης, μετά τη σύγκρουση στην ΚΟΕΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά μόνο με αυτές τις δύο, με σκοπό να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες, προχώρησε σε τετ α τετ συναντήσεις με μερίδα βουλευτών. Ούτε το ότι η αρχή έγινε με την Όλγα Γεροβασίλη, με την οποία συνομίλησαν επί αρκετή ώρα, καθώς η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα παραστεί αύριο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. λόγω του ότι θα βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη συνέχεια με τους βουλευτές Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Κοζάνης Καλλιόπη Βέτα, Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη, Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού, Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά, Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Αργολίδας Γιώργο Γαβρήλο και Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστο Γιαννούλη. Οι συναντήσεις αυτού του τύπου θα συνεχιστούν και αύριο.

Στόχος του, όπως φαίνεται, είναι να τους κάνει «μασάζ» πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με στόχο να αποφευχθούν οι εκπλήξεις. Διότι, η γενικευμένη «ανταρσία» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον Στέφανο Κασσελάκη. Μεγαλύτερο από ότι αντιμετωπίζει στα όργανα του κόμματος και γι' αυτό προσπαθεί να αποκλιμακώσει την ένταση.

Σχετικές ειδήσεις