Βορίδης για Τράπεζα Αττικής: Ο Κασσελάκης εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα

Όλα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης για το θέμα της συγχώνευσης της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια 

Πληθώρα μηνυμάτων περιελάμβανε η νέα τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στο OPEN για τη μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με τους ιδιώτες γιατρούς αναφορικά με τις εφημερίες στα νοσοκομεία, τόνισε την υπεροχή της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αποδομώντας τη ρητορική των «ήρεμων νερών», την έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια τράπεζα.

Για το θέμα με τους γιατρούς: «Δώσαμε κίνητρα και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Ζητάμε από τους ιδιώτες γιατρούς δύο εφημερίες το μήνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα νοσοκομεία στην λειτουργία που πρέπει να είναι. Πιστεύω θα υπάρξει συνεννόηση. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά ύστατο καταφύγιο αφού κάνουμε όλες τις προσπάθειες τελικά αν δεν τα καταφέρουμε πρέπει να υπάρχει κάποια λύση»

Για την Τουρκία: «Δεν ξέρω αν είναι ήρεμα νερά, προφανώς θα υπάρχουν εντάσεις, αλλά ένα είναι το ερώτημα: να έχουμε διάλογο με τους Τούρκους ή όχι για να μπορούμε να επιλύουμε κρίσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παραχωρήσει τίποτα και υπερασπιζόμαστε εθνικά δικαιώματα και εθνική κυριαρχία. Ο Τούρκοι θα λένε, αν ο τόνος είναι δύο σκάλες πάνω δυο σκάλες κάτω δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν οι διπλωματικές απαντήσεις, όχι της κάθε εφημερίδας ή του κάθε πολιτικού, και δεύτερον οι νομικές ενέργειες. Οι Τούρκοι πάνε να πουν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αλλά αν δεν το πω εγώ δεν δημιουργούν τετελεσμένο»

Για Τράπεζα Αττικής: «Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χαρίσαμε μια τράπεζα στον επενδυτή, το επιχείρημα Κασσελάκη γιατί άλλοι λένε άλλα πράγματα, όπως Ραγκούσης, Παππάς, Καραμέρος. Αν θέλει ο κ. Κασσελακης να μας πει ότι κάνατε κακώς θα έπρεπε να πάτε σε κούρεμα καταθέσεων. Έψαχνε πολ καιρό να βρει άλλον επενδυτή η Τράπεζα Αττικής. Αν έχει άλλον επενδυτή ο Κασσελάκης να μας τον φέρει μέσα είμαστε». Ειδικά για την κριτική Κασσελάκη ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. "Δείτε ποια είναι τα θιγόμενα συμφέροντα", είπε.

Επίσης είπε ότι με το καλημέρα η Τράπεζα Αττικής θα έχει 1,5 μονάδα καλύτερα επιτόκια.