Καραμέρος στη Βουλή για Τράπεζα Αττικής: Θα είμαστε αρνητικοί

Μεγάλη σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Τράπεζας Αττικής 
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Μετά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD»».

«Δεν είμαστε κατά των επενδυτών και της δημιουργίας πέμπτου πυλώνα, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα στοιχεία που φέρατε στις επιτροπές», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος προς τον κ. Χατζηδάκη.

«Θα είμαστε αρνητικοί», είπε ο κ. Καραμέρος καταλήγοντας στην ομιλία του χωρίς πάντως να λέει ευθέως πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει. Η θέση αυτή προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση για την τελική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και νωρίτερα σε τηλεοπτική του παρουσία ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ο κ. Καραμέρος δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει...

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, κλήθηκε να σχολιάσει πέραν των άλλων θεμάτων τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια τράπεζα για την οποία είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία συγχώνευσης της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα αν θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα εξουσίας και προσδοκά να γίνει ξανά. Όταν είσαι κόμμα εξουσίας ειδικά σε θέματα μείζονος σημασίας, πρέπει να μην τοποθετείσαι με αντιπολιτευτική προδιάθεση. Το θέμα της Τράπεζας Αττικής, είναι πολύ σοβαρό για την οικονομία και την κοινωνία. Θυμόμαστε την υπόθεση της χρεοκοπίας της Lehman Brothers και τον κακό χαμό; Η Τράπεζα αττικής και η Παγκρήτια αν δεν συγχωνευτούν είναι δύο Lehman Brothers- τηρουμένων των αναλογιών -στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος. Άρα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, αυτή είναι μια συμφωνία που ένα κόμμα που θέλει να ξανακυβερνήσει, δεν μπορεί να την καταψηφίσει. Δεν τέθηκε προς συζήτησή το θέμα ούτε στα όργανα ούτε στην ΚΟ»

Δεν βρήκα κανένα στοιχείο για να μην προχωρήσει η συμφωνία. «Είναι επωφελής η συμφωνία, αλλά με επιφύλαξη. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι αρνητικός»

Παρακολουθήστε Live τη συζήτηση στη Βουλή: