Τζάκρη για Τράπεζα Αττικής: Προσωπική η άποψη Ραγκούση, δεν είναι στην κομματική γραμμή

Διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα με την Τράπεζα Αττικής

Ενός κακού μύρια έπονται στον ΣΥΡΙΖΑ και νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ στελεχών συνιστά η υπόθεση της συγχώνευσης της Τράπεζας Αττικής.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Ραγκούση με την οποία ζήτησε να μην καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας, η εκ των συνεργατών του προέδρου κα Τζάκρη αντέκρουσε τα επιχειρήματά του προκαλώντας νέο αλαλούμ, ενώ αναμένεται και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα όσα ανέφερε η κα Τζάκρη στον ΣΚΑΙ οι δηλώσεις του κ. Ραγκούση δεν απηχούν την κομματική γραμμή αλλά είναι προσωπικές του απόψεις.

Νωρίτερα μιλώντας στο OPEN, ο κ. Ραγκούσης κλήθηκε να σχολιάσει πέραν των άλλων θεμάτων τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια τράπεζα για την οποία είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία συγχώνευσης της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα αν θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα εξουσίας και προσδοκά να γίνει ξανά. Όταν είσαι κόμμα εξουσίας ειδικά σε θέματα μείζονος σημασίας, πρέπει να μην τοποθετείσαι με αντιπολιτευτική προδιάθεση. Το θέμα της Τράπεζας Αττικής, είναι πολύ σοβαρό για την οικονομία και την κοινωνία. Θυμόμαστε την υπόθεση της χρεοκοπίας της Lehman Brothers και τον κακό χαμό; Η Τράπεζα αττικής και η Παγκρήτια αν δεν συγχωνευτούν είναι δύο Lehman Brothers- τηρουμένων των αναλογιών -στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος. Άρα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, αυτή είναι μια συμφωνία που ένα κόμμα που θέλει να ξανακυβερνήσει, δεν μπορεί να την καταψηφίσει. Δεν τέθηκε προς συζήτησή το θέμα ούτε στα όργανα ούτε στην ΚΟ»

Δεν βρήκα κανένα στοιχείο για να μην προχωρήσει η συμφωνία. «Είναι επωφελής η συμφωνία, αλλά με επιφύλαξη. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι αρνητικός»