Κασσελάκης-Πολάκης: Μια προδιαγεγραμμένη σύγκρουση που ήρθε εκτός προγράμματος - Όλο το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πολλούς η σύγκρουση ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Παύλο Πολάκη βρισκόταν προ των πυλών

Κασσελάκης-Πολάκης: Μια προδιαγεγραμμένη σύγκρουση που ήρθε εκτός προγράμματος - Όλο το παρασκήνιο
Eurokinissi
4'

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη αποτέλεσε το μεγάλο πολιτικό γεγονός της ημέρας. Όμως, για τους γνωρίζοντες τις ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, επρόκειτο για μία σύγκρουση η οποία βρίσκονταν προ των πυλών.

Αυτό όμως, που δεν υπολόγιζαν ήταν ότι θα λάμβανε χώρα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς περίμεναν ότι η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον «αψύ κρητικό» θα πραγματοποιούνταν είτε στο Συνέδριο του κόμματος είτε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το Newsbomb.gr, σε ανύποπτο χρόνο, σας είχε ενημερώσει ότι ο Χανιώτης βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν βαθύτατα προβληματισμένος με τα όσα συνέβαιναν στο κόμμα και με τον τρόπο που πολιτεύονταν ο Στέφανος Κασσελάκης. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν τότε ότι ο Παύλος Πολάκης κρατάει στην -παρούσα φάση- στάση αναμονής για το δικό του μέλλον. «Πιστεύει ότι δεν αργεί ο καιρός που ο Κασσελάκης θα επιβάλει dress code ακόμα και στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε ένας από τους πλέον πιστούς οπαδούς του Χανιώτη βουλευτή.

Αρχικά λοιπόν, ο Χανιώτης βουλευτής εκμυστηρεύονταν τους προβληματισμούς του στους συμπατριώτες του φίλους του. Στη συνέχεια όμως, αποφάσισε να τους εκθέσει δημόσια, με συνέντευξη του στην τηλεόραση του Attica.

Παρακολουθώντας εκείνη τη συνέντευξη δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτίμησαν πως το «makeover» του Χανιώτη βουλευτή οφείλονταν στην πρόθεση του να παίξει μεγαλύτερο ρόλο από εδώ και εμπρός στο πολιτικό σκηνικό, με ορισμένους εντός της Κουμουνδούρου να πιστεύουν ότι ετοιμάζονταν να διεκδικήσει έναν πιο διακριτό ρόλο και για τον εαυτό του.

Με βάση τα παραπάνω, ήταν φανερό πως το «γυαλί» ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη είχε οριστικά ραγίσει. Ήταν πεπεισμένοι ότι η σύγκρουση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη «ψυχή του» -όπως είχε αποκαλέσει τον πολιτικό του μέντορα, σε εκδήλωση στα Χανιά- βρίσκονταν προ των πυλών.

Εκείνο που δεν υπολόγισαν σωστά, ήταν η ώρα της που θα επέλθει η σύγκρουση. Θεωρούσαν ότι θα πραγματοποιούνταν τους επόμενους μήνες και σίγουρα μετά το Συνέδριο. Ο λόγος, δεν άλλος πάρα το κοινό συμφέρον, απέναντι στον «κοινό εχθρό», ο οποίος δεν ήταν άλλος από την ομάδα των «87».

Γνωρίζοντας ο Στέφανος Κασσελάκης ότι η ομάδα αυτή έχει αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά» και με δεδομένο ότι ο ισχυρός εσωκομματικά, Νίκος Παππάς, είναι πάντα απρόβλεπτος, επιδιώκει να στήσει τη δική του συμπαγή ομάδα. Αν λοιπόν, συγκρούονταν με τον Πολάκη, τότε αντιλαμβάνονταν πολύ καλά πως θα αποδυνάμωνε το δικό του στρατόπεδο.

Αυτή την ερμηνεία, δίνουν αρκετά στελέχη του κόμματος, ακόμη και εκείνα που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, τις δύο πλευρές τις ένωνε η αναγκαιότητα, πάρα τις επιμέρους διαφορές τους.

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης «κατάπιε» την απρεπή συμπεριφορά προς τη Μαρία Συρεγγέλα, προ ολίγων ημερών. Χθες, όμως, δεν μπορούσε μα ανεχθεί την «ανδρίλα» του βουλευτή του προς μια απλή συνεργάτιδα ενός υπουργού, δηλαδή απέναντι σε μια απλή εργαζόμενη.

Είναι προφανές ότι η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμώνει την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν το θέμα θα πάει και στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της διαγραφής από αυτό.

Άρα, έχουμε να κάνουμε με «μισή» διαγραφή του Χανιώτη βουλευτή. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο τέλος οι δύο Κρητικοί θα τα βρούνε. Άλλοι πάλι, ισχυρίζονται ότι, πλέον, χωρίς τον Πολάκη καθίσταται ευάλωτος. Και πως ο δρόμος για την «εκπαραθύρωσή» του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει διάπλατα. Το θέμα, λένε, είναι αν υπάρχουν πρόθυμοι να το φέρουν εις πέρας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή