Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε της Τράπεζα Αττικής σε Syriza Bank και ζητάει και τα ρέστα»

Όλα όσα ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης για την Τράπεζα Αττικής 

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε της Τράπεζα Αττικής σε Syriza Bank και ζητάει και τα ρέστα»
Φωτ.: Eurokinissi
2'

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψε της Τράπεζα Αττικής σε Syriza Bank, την κατέστρεψε και σήμερα ζητάει και τα ρέστα», ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης κατά την συζήτηση για την συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής.

Αναλυτικότερα, τη σημασία κύρωσης της σύμβασης για τη συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για το σχετικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως τόνισε, «ενισχύεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, διασφαλίζονται οι καταθέσεις και ωφελούνται όλες οι πλευρές, δηλαδή οι φορολογούμενοι, το Ελληνικό Δημόσιο, οι μέτοχοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτήν την ώρα καλύτερη συμφωνία, ούτε για την ίδια την Τράπεζα Αττικής, ούτε για την οικονομία. Άλλωστε, δεν υπήρχε και κανένα εναλλακτικό σενάριο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «με τη σημερινή της μορφή η Τράπεζα Αττικής δεν είχε πιθανότητες επιβίωσης», εξαιτίας του «αμαρτωλού παρελθόντος» της και εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «που δήθεν κόπτεται για τη βιωσιμότητά της σήμερα. Ναι, είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που, όχι μόνο έκλεισε τις τράπεζες, αλλά τις κατέστρεψε ταυτόχρονα. Αντί, λοιπόν, εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να απολογείστε για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών σας με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, έχετε το θράσος να ζητάτε και τα ρέστα και να διατυπώνετε απειλές; Αιδώς Αργείοι»!

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής της Π.Ε. Καβάλας έθεσε το ερώτημα τι φοβάται η Αξιωματική Αντιπολίτευση. «Γιατί είναι προφανές ότι η παράλογη εμμονή σας, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, παραπέμπει σε φόβο. Και για όσους έχετε κοντή μνήμη, θα πω μόνο δύο λέξεις και θα καταλάβετε: Syriza Bank. Ναι, αναφέρομαι στην προνομιακή για τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τράπεζα, τα χρέη της οποίας εκτοξεύτηκαν στα 80.000.000 ευρώ εξαιτίας λάθος χειρισμών. Στην Τράπεζα που εξυπηρετούσε συστηματικά φιλικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με ενδεικτική φυσικά την περίπτωση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια της Ιθάκης».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «με την παρούσα πρωτοβουλία της, έρχεται για μία ακόμη φορά να διορθώσει σοβαρά λάθη του παρελθόντος. Προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον και με συμφωνίες που συνάδουν με τη βούλησή της για ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μια ισχυρή οικονομία, πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή