Η μεγάλη αυτοπεποίθηση του Πολάκη και τα φοβικά σύνδρομα Κασσελάκη

 Ένα από τα ερωτήματα που θέτουν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές είναι γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιβάλλει όρια στον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο «πολιτεύεται» ο Παύλος Πολάκης τον ΣΥΡΙΖΑ.
INTIME NEWS

Με το φαινόμενο Παύλος Πολάκης δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμα και η πρόσφατη διαγραφή του από την Κ.Ο. το είναι μισή διαγραφή υπό το βάρος της κατακραυγής. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κινείται αναρχοαυτόνομα και να μην δίνει λογαριασμό ούτε για όσα λέει, ούτε για όσα κάνει.

Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αρκετοί πιστεύουν ότι εδώ και χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης. Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης εκτιμούν ότι ολόκληρη η ιδιοσυγκρασία αυτού του κόμματος στηρίζεται πάνω στον άκρατο λαϊκισμό του «πολακισμού».

Συνεπώς αν διαγράψουν τον Πολάκη, είναι σαν να αρνούνται την ίδια τους την ιδεολογική σύσταση, το DNA τους. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι ο Πολάκης θεωρείτο το alter ego του Αλ. Τσίπρα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετέφερε δηλαδή όλα όσα δεν μπορούσε να πεί ο τότε πρωθυπουργός... Το βέβαιο είναι ότι ο αψύς Κρητικός με την πάροδο των χρόνων απέκτησε μια ιδιότυπη εσωτερική ασυλία, ένα πολιτικό ακαταλόγηστο και κανείς δεν επιθυμεί πλέον να έρθει σε ευθεία σύγκρουση απέναντί του. Τα φοβικά σύνδρομα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου είναι αρκετά.

Ένα σοβαρό στοιχείο είναι ότι ο βουλευτής Χανίων ξέρει πολλά πράγματα για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς αν τον απομακρύνουν, θα «κάψει» αρκετούς από τους συντρόφους του και ενδεχομένως και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Φεύγοντας δηλαδή θα πάρει πολλούς μαζί του στον… πάτο με τις αποκαλύψεις που θα κάνει. Ο αψύς Κρητικός δεν έχει κρατήματα, δεν γνωρίζει τι είναι το fair play και είναι ικανός να κάνει τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική του επιβίωση.

Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν καλά ότι είναι άφιλος. Κάνει περιστασιακές συμμαχίες, είναι πρόθυμος να παίξει τον ρόλο του μπουλντόγκ για τον εκάστοτε πρόεδρο, αλλά θέλει να είναι το «πρώτο βιολί» και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε ο Τσίπρας να τον «παροπλίσει» απέτυχαν παταγωδώς.

Ούτε όταν εκτόξευε fake news για τους εμβολιασμούς την περίοδο με την πανδημία του covid ούτε όταν από τα social media έκανε προγραφές δικαστών και δημοσιογράφων.

Και στις δύο περιπτώσεις ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να τον κόψει από το κόμμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η μεγάλη ρήξη ήταν όταν ο Τσίπρας έκοψε από τα ψηφοδέλτια τον κολλητό του Πολάκη, Μιχάλη Χαιρετάκη, τον οποίο ο Σφακιανός τον ήθελε «σφήνα» για να στριμώξουν τον υποψήφιο Γιώργο Σταθάκη.

Ο Πολάκης έβριζε θεούς και δαίμονες και απειλούσε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα τρολ που τον ακολουθούν άφηναν να εννοηθεί ότι θα ιδρύσει δικό του κόμμα και θα σαρώσει. Ο Τσίπρας φοβήθηκε και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αμοιβαίες υποχωρήσεις με τον Πολάκη, «θάβοντας» οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαγραφής του…

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα που στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης που ενώ τον διαγράφει από την Κ.Ο. είναι αναγκασμένος να δηλώνει ότι τον αγαπάει...

Ο Πολάκης, ήδη από την περίοδο της ηγεσίας Τσίπρα έχει μετρηθεί άτυπα από της δημοσκοπικές εταιρείες όταν άφηνε υπονοούμενα ότι θα αποχωρήσει και θα κάνει δικό του κόμμα, όπως τον προέτρεπαν οι ακόλουθοί του στα social media. Έχει μετρηθεί πάνω από 3% κι αυτό είναι ενδεχομένως ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για τον ίδιο. Είναι αυτό που ο ίδιος συνηθίζει να λέει στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Σας έχω. Όλοι σας και μόνος μου». Περίπου το ίδιο λέει και τώρα σε όσους τον αμφισβητούν μέσα στο κόμμα.

Συμπερασματικά, ο Πολάκης τους «γλεντάει» δίχως έλεος υπό τον φόβο της δημιουργίας δικού του κόμματος ή υπό την απειλή ότι στο μέλλον θα βάλει ο ίδιος υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Αυτό το τελευταίο κρατήστε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας, μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον. Η τελευταία του κουβέντα μετά την διαγραφή του είναι... Παπανδρεϊκής εμπνεύσεως: «Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε κανέναν! Ούτε πρώην ούτε νυν!». Χρησιμοποίησε μια φράση αντίστοιχη με του Αντρέα: «Το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται».

Φράση που μόνο κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του αρχηγό θα μπορούσε να εκστομίσει...

Τα συμπεράσματα δικά σας.