Για τα «μάτια του Πολάκη»: Νέα εσωκομματική κρίση από μακριά και ξημερώματα προκαλεί ο Κασσελάκης

Όλο το παρασκήνιο της νέας «τρικυμίας» στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τα «μάτια του Πολάκη»: Νέα εσωκομματική κρίση από μακριά και ξημερώματα προκαλεί ο Κασσελάκης
INTIME NEWS
4'

Σε μια νέα, γενικευμένη, εσωκομματική κρίση οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του, έστησε «γέφυρες» προς την πλευρά του βουλευτή Χανίων, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον όσων ζητούν τη διαγραφή του και από το κόμμα. Δηλαδή, την Όλγα Γεροβασίλη και τα στελέχη της «Φρουράς Τσίπρα», αλλά και όσους μέσα στα όργανα του κόμματος, που παραμένουν «πιστοί» προς τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ο Παύλος Πολάκης, φαίνεται πως σε αυτό το επεισόδιο, από πρωταγωνιστής, μετατράπηκε σε αφορμή για να υπάρξει το τελικό ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο στρατόπεδα είναι συγκεκριμένες, ήδη από το προηγούμενο συνέδριο. Και από ότι φαίνεται, δύσκολα θα φτάσουν στο επόμενο, το φθινόπωρο, μαζί.

«Πόλεμος» για τα «μάτια του Πολάκη»

Όσοι πίστεψαν ότι η αναχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις Κυκλάδες -όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά»- όπου θα πραγματοποιήσει τον νέο κύκλο διακοπών του, θα επέφερε ηρεμία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, γελάστηκαν.

Για ακόμα μια φορά, εκ του μακρόθεν, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να βάλει «μπουρλότο» στο εσωκομματικό πεδίο. Τείνει, πλέον, να μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Κάθε φορά που απουσιάζει από την Αθήνα για να ξεκουραστεί, επιλέγει να συγκρουστεί με τους αντιπάλους του στην Κουμουνδούρου. Αυτή τη φορά, επέλεξε να αναμετρηθεί με την Όλγα Γεροβασίλη, κυρίως.

«Επειδή βλέπω διαρροές για “μισές” και “ολόκληρες” διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής (…) Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους. Όσοι κρύβονται πίσω από διαρροές, ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επί της ουσίας, απάντησε σε όσα είχε δηλώσει στα «Παραπολιτικά», η Όλγα Γεροβασίλη. Επωνύμως, όχι μέσω διαρροών. «Το έχω πει πολλές φορές δημόσια, διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη. Άρα η τελευταία εξέλιξη με βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή», είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σύγκρουση από μακριά

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, είναι το πως δεν έχουν περάσει παρά λίγα εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τίναξε στον αέρα» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Τότε, η ομάδα των «87» αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταλογίζοντας του προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος της Όλγας Γεροβασίλη και του Σωκράτη Φάμελλου.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στη «Σιδηρά Κυρία» της Κουμουνδούρου, ενώ την επομένη (Τετάρτη), συναντήθηκαν και διά ζώσης, στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στις δύο επικοινωνίες που είχε μαζί της, της εξέφρασε τη στεναχώρια του για το «ατυχές» περιστατικό και της εξέφρασε την εκτίμηση που της τρέφει.

Όμως, τα ξημερώματα της Κυριακής, επέλεξε να της επιτεθεί, αν και δεν την κατονόμασε. Από μακριά, όχι προφανώς από κοντά και πρόσωπο με πρόσωπο – όπως είχε την ευκαιρία. Αλλά από μακριά, από την ασφάλεια που του παρέχουν τα κοινωνικά δίκτυα και αφιονισμένοι διαδικτυακοί οπαδοί του – όσοι, τέλος πάντων, δεν του γύρισαν την πλάτη για χάρη του Παύλου Πολάκη.

«Γέφυρες» προς τον Πολάκη

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετανιώσει για τη διαγραφή του πολιτικού του μέντορα. Όχι γιατί τον «αγαπάει», όπως είπε στη δευτερολογία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Πέμπτη.

Αλλά γιατί είναι προφανές ότι η αποδυναμώνεται η δική του ομάδα ενόψει του κρίσιμου Συνεδρίου, του Οκτωβρίου. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίθεσης Πολάκη προς τη Μαρία Συρεγγέλα, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να απάντησε σε εκείνους που ζητούσαν μέτρα κατά του χανιώτη βουλευτή, ότι «θα τον διαγράψω όταν πρέπει, εγώ. Όχι όταν μου το ζητάει ο Μητσοτάκης».

Χωρίς τη στήριξη του Πολάκη, δύσκολα θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στη σύγκρουση με τη «Φρουρά Τσίπρα». Μάλιστα, αν η ρήξη ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι οριστική, δύσκολα θα καταφέρει ακόμα και να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή