Συρεγγέλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά τον Πολάκη, ο οποίος εκφράζει αυτό που θέλουμε να πατάξουμε ως κοινωνία»

Όσα είπε η Μαρία Συρεγγέλα για τον Παύλο Πολάκη μετά το τελευταίο επεισόδιο σε επιτροπή της Βουλής με τον ίδιο «πρωταγωνιστή», αλλά και τα όσα ακούγονται περί κατάργησης των ψυχιατρικών κέντρων

Για το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη και το επεισόδιο σε επιτροπή της Βουλής, μίλησε η Μαρία Συρεγγέλα σήμερα (29/7) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ επισημαίνοντας πως «αυτός ο κακοποιητικός λόγος θα πρέπει να καταδικάζεται σε όλες τις μορφές του και όχι μόνο αν λαμβάνει μέρος στη Βουλή».

Αμέσως μετά, η Μαρία Συρεγγέλα υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος εκφράζει αυτό που θέλουμε να πατάξουμε ως κοινωνία. Είναι το παλιό, είναι το «εγώ μόνο ξέρω, εσύ δεν γνωρίζεις».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη λεκτική επίθεση που είχε δεχθεί η ίδια από τον Παύλο Πολάκη στον τηλεοπτικό αέρα, επισημαίνοντας ξανά πως αυτό που εκείνη του έλεγε και επέμενε ήταν απλώς να αποδείξει τους ισχυρισμούς του σχετικά με τους ανασφάλιστους. «Όλα αυτά όταν δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε, περνάμε σε κακοποιητικό λόγο, φωνάζουμε και προσπαθούμε μ’ αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο».

Επιπρόσθετα, η Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του 2021 για τη βία και την κακοποίηση στον εργασιακό τομέα που θεσπίστηκε από τη ΝΔ και αφορά τόσο τον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. «Να λύνουμε τις διαφορές μας χωρίς να προσβάλλουμε και χωρίς να μειώνουμε», είπε η ίδια. Παράλληλα, υπενθύμισε πως η ΝΔ έχει προχωρήσει σε διαγραφές ακόμη και προσώπων που έχουν ζητήσει συγγνώμη, όταν νωρίτερα είχαν εκδηλώσει προκλητική συμπεριφορά.

Τέλος, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του κόμματος χαρακτήρισε fake news «ότι πάμε να καταργήσουμε και τα ψυχιατρικά κέντρα». «Αυτή την περίοδο ακούμε πολλά fake news, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τάχα η κυβέρνηση πάει να καταργήσει τα ψυχιατρικά κέντρα και τα κέντρα πρόληψης. Αυτό δεν ισχύει!» τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία.

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ανέφερε ότι «όποιος διαβάσει το νομοσχέδιο θα διαπιστώσει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή πάμε να βάλουμε τάξη προς όφελος τόσο των συνανθρώπων μας όσο και του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα εν λόγω κέντρα» και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι τα Κέντρα Πρόληψης να υπάρχουν σε κάθε πόλη κάθε περιφερειακής ενότητας της χώρας, ώστε να δοθεί έμφαση στην πρόληψη.»

Επίσης η κα Συρεγγέλα, υπογράμμισε πως «τις αλλαγές δεν πρέπει να τις φοβόμαστε» και συμπλήρωσε ότι «προοδευτικό δεν είναι να μένουμε στα παλιά, αλλά να πηγαίνουμε μπροστά, να βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες χώρες και να υιοθετούμε καλές πρακτικές προς όφελος των πολιτών».

Σχετικές ειδήσεις