Την τελική σύγκρουση με τον Τσίπρα, προετοιμάζει ο Κασσελάκης… μέσω Πολάκη

Ο Χανιώτης βουλευτής μοιάζει να αποδέχεται αυτό τον ρόλο που του έχει «γράψει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και γνωρίζει ότι θα είναι το επόμενο όνομα που θα γραφτεί στον μακρύ κατάλογο των «υπονομευτών» του Στέφανου Κασσελάκη.
INTIME NEWS

Την τελική σύγκρουση με την ομάδα των «87» και κατ’ επέκταση με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, προετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης και οι συν αυτώ, χρησιμοποιώντας τον Παύλο Πολάκη ως «λαγό» στα σχεδία τους.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι πως ο Χανιώτης βουλευτής μοιάζει να αποδέχεται αυτό τον ρόλο που του έχει «γράψει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και γνωρίζει ότι θα είναι το επόμενο όνομα που θα γραφτεί στον μακρύ κατάλογο των «υπονομευτών» του Στέφανου Κασσελάκη.

Μοιάζει δεδομένο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί ο «πόλεμος φθοράς» ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στον Σεπτέμβριο, πριν ακόμα διεξαχθεί το Συνέδριο του κόμματος. Μόνο, που δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξέλθει της κρίσης, ενωμένος.

Η αντεπίθεση Πολάκη… με τις πλάτες Κασσελάκη

Η ανοιχτή -πολιτική, προφανώς- απειλή που εξαπέλυσε εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη και του Κώστα Ζαχαριάδη, ο Παύλος Πολάκης, δεν εκπλήσσει κανέναν στην Κουμουνδούρου. Κάποιοι, μάλιστα, τη θεωρούσαν δεδομένη.

Και αυτό γιατί θεωρούν πως ο Στέφανος Κασσελάκης, με την τοποθέτηση του τα ξημερώματα της Κυριακής, έκλεισε το μάτι προς τη «ψυχή του» -όπως έχει αποκαλέσει τον Πολάκη- να προβεί σε αυτή την επιθετική ενέργεια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον «αψύ κρητικό» είναι όντως τεταμένες. Ωστόσο, φαίνεται ότι το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, που και οι δύο μοιάζουν διατεθειμένοι να βάλουν «νερό στο κρασί» τους και να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος παρά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος τους ο Τσίπρας

Το καλοκαίρι, συνδυαστικά με το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, έχουν ατονήσει τη συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Παρά τις επιμέρους καθυστερήσεις που παρατηρούνται για τους παραπάνω αντικειμενικούς λόγους, η κουβέντα θα ανοίξει ξανά, σύντομα.

Και αυτό γιατί είναι απαίτηση των πολιτών. Όχι μόνο εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικοί», αλλά και όσων ψάχνουν πολιτική διέξοδο απέναντι στις πολιτικές τις κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, το μήνυμα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων είναι σαφές. «Βρείτε τα». Και δεν χωράει καμία παρερμηνεία επ’ αυτού.

Στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης και οι σύμμαχοι του θέλουν με κάθε τρόπο να «τορπιλίσουν» την πιθανότητα συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και τον Πέτρο Κόκκαλη. Αυτό, τουλάχιστον, τους χρεώνουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι τους. Διότι γνωρίζουν πως κανένας από τους εν δυνάμει συμμάχους δεν θέλουν να έχουν σχέσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη.

Τον πρώτο τον θεωρούν παντελώς αναξιόπιστο και πιστεύουν ότι έχει τάσεις «βοναπαρτισμού». Τον χανιώτη βουλευτή, διότι συχνά, πυκνά με τη συμπεριφορά του, μεταβάλλεται στον «καλύτερο σύμμαχο του Μητσοτάκη», αποπροσανατολίζοντας τον δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά ζητήματα.

Στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, πιστεύουν ακράδαντα πως την όλη συζήτηση για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς -ανεξάρτητα της μορφής που θα έχει- τη διατηρεί εν ζωή ο Αλέξης Τσίπρας και οι δικοί του άνθρωποι. Δεν εκτιμούν, δηλαδή, ότι είναι μια αντικειμενική ανάγκη.

Πιθανότατα, διότι οι ίδιοι αρκούνται στο μικρομεσαίο κόμμα του 14%, στο οποίο μετεξελίχθηκε επί των ημερών του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Προοπτική εξουσίας δεν διαφαίνεται καμία, παρά τη καταβαράθρωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές. Αλλά αυτό, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Επομένως, παρά την άτακτη υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανασκευάζοντας γραπτώς τις ακατανόητες τοποθετήσεις του περί «μαύρων ταμείων» και άλλων «δαιμονίων» την περίοδο Τσίπρα, ο κύκλος του «αίματος» δεν έχει κλείσει ακόμα.

Στην πρώτη ευκαιρία, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου θα αντεπιτεθεί, στοχεύοντας ξανά τον πρώην πρωθυπουργό. Μόνο που αυτή τη φορά, τα πράγματα θα είναι αλλιώς και το αποτέλεσμα της σύγκρουσης προδιαγεγραμμένο. Και ενδεχομένως, το αποτέλεσμα να προκαλέσει αίσθηση – ειδικά σε εκείνους που πιστεύουν ότι είναι οι «εκλεκτοί» της κομματικής βάσης.

Σχετικές ειδήσεις