Σταϊκούρας: Το Flyover λειτουργεί με καλούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί το 2027

Τον Νοέμβριο του 2024 ξεκινά η λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS

Τρίαντα νέα λεωφορεία αναμένονται περί τα τέλη Αυγούστου, που θα είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων αλλά και στο Flyover και το μετρό στη Θεσαλονίκη.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το 40% του στόλου των λεωφορείων σήμερα δεν έχει προσβασιμότητα για ΑμεΑ, ενώ μέχρι Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2025 εκτιμάται ότι θα είναι στους δρόμους της Αττικής 211 νέα λεωφορεία και μέχρι τον Ιούνιο του 2025 αναμένονται στους δρόμους της Αθήνας τα λεωφορεία φυσικού αερίου και είναι στο ελεγκτικό συνέδριο 300 λεωφορεία leasing.

Όπως δήλωσε: «Η ανανέωση στόλου των λεωφορείων έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά από το 2009. Έχουμε ήδη 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε ότι «θα πετύχουμε μια ριζική ανανέωση του στόλου των λεωφορείων τους επόμενους 18 μήνες βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε ότι από τον Νοέμβριο θα υπάρχει το μετρό, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις στην πόλη.

1. 110 ηλεκτρικά λεωφορεία είναι στους δρόμους.

2. Η βασική γραμμή του μετρό με 13 στάσεις θα λειτουργήσει τον Νοέμβριο και το δεύτερο εξάμηνο του 2025 5 ακόμα σταθμοί μέχρι την Καλαμαριά

3. Το Flyover λειτουργεί με καλούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί το 2027