Μαρινάκης για Μέση Ανατολή: «Η Ελλάδα είναι οχυρωμένη απέναντι στις μεταναστευτικές ροές»

«Η κατάσταση μας θέτει σε επιφυλακή», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης
Αρχείου - Eurokinissi

«Η ελληνική πολιτεία έχει κρατήσει στάση αρχής στα θέματα της Μέσης Ανατολής», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά για τη στάση της Ελλάδας μετά τις δηλώσεις-απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ.

Ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε πως «αναμένουμε κλιμάκωση» της κατάστασης στη Μέση Ανατολή». Πρόσθεσε πως αναμένεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών μετά τις εξελίξεις, ωστόσο τόνισε ότι «η χώρα μας είναι οχυρωμένη απέναντι στις πιθανές μεταναστευτικές ροές και παρουσιάζει καλύτερη κατάσταση σε σχέση με παλιότερες εποχές».

«Η κατάσταση μας θέτει σε επιφυλακή», είπε αμέσως μετά ο Παύλος Μαρινάκης, ωστόσο καθησύχασε τους πολίτες και υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι υπέρ της κατάπαυση τους πυρός στη Γάζα.

Τέλος, είπε πως η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν επιτύχει να ομιλούν με όλους τους ενεργούς δρώντες στην περιοχή. «Στόχος μας είναι η Ελλάδα να βγει αλώβητη και να βγουν όλοι από την κρίση αυτή χωρίς συνέπειες για την οικουμένη».

Σχετικές ειδήσεις