Συναντήσεις Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο της ΔΕΘ και την πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος

Προετοιμασία για την 88η ΔΕΘ με τη συμμετοχή 150 εκθετών από Ελλάδα και εξωτερικό. Αντιμετώπιση αναγκών και ενίσχυση της βιομηχανίας, ιδίως στη Β. Ελλάδα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, για την προετοιμασία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία θα συμμετάσχουν 150 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία που συμμετέχει με περισσότερες από 120 επιχειρήσεις από τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίων, της ενέργειας, των τροφίμων, των logistics κ.ο.κ.

Συζητήθηκε και η πορεία του έργου της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 300 εκατ. ευρώ, τα 120 από τα οποία θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, Λουκία Σαράντη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων της βιομηχανίας, ιδίως στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας, με στόχο την προέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Όπως έχει πει ο κ. Θεοδωρικάκος, βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την βιομηχανική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.