Τα μυστικά της Τήλου: Το νέο κόμμα Τσίπρα και το σχέδιο επί χάρτου - Ποιον προτιμά στο ΠΑΣΟΚ

Το σχέδιο του για το μέλλον της Κεντροαριστεράς είχε την ευκαιρία να καταρτίσει στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων ο πρώην πρωθυπουργός

Τον ρόλο που θα διαδραματίσει στο νέο πολιτικό τοπίο φαίνεται πως αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των διακοπών που είχε στο νησί της Τήλου.

Διαφαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», ότι βλέπει στις αρχές του νέου έτους ως εναρκτήρια ημερομηνία για συνολικότερες πολιτικές ανακατατάξεις. Όχι μόνο για την Κεντροαριστερά αλλά και για την κυβέρνηση.

Συμπερασματικά, γράφει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού, προσώρας επί χάρτου, μοιάζει να είναι σχήμα «ομπρέλα», στο οποίο θα επιθυμούσε να μετέχει το ΠΑΣΟΚ ή έστω ένα σημαντικό τμήμα του, οι περίπου 20 βουλευτές που θα αποσκιρτήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη και η Νέα Αριστερά, το οποίο προχώρησε σε συνεργασία με το κόμμα του κ. Κόκκαλη.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι από τους πολιτικούς που ξέρουν να διαβάζουν καλά τις διαθέσεις της κοινωνίας και τα μηνύματα των εποχών και γι' αυτό αποφάσισε να αποσυρθεί το περασμένο καλοκαίρι από το πολιτικό προσκήνιο.

Ποιον προτιμά για αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ;

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να προτιμά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο, εκτιμώντας ότι με το προφίλ που έχει μπορεί να εντάξει με τον καλύτερο τρόπο το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις για ένα ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.