Απόστολος Τζιτζικώστας: Το χαρτοφυλάκιο του επόμενου Έλληνα επιτρόπου

Ποιο χαρτοφυλάκιο διεκδικεί η Ελλάδα

Απόστολος Τζιτζικώστας: Το χαρτοφυλάκιο του επόμενου Έλληνα επιτρόπου
1'

Μετά την επιλογή του προσώπου του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ για το επόμενο Κολλέγιο, το ενδιαφέρον της Αθήνας στρέφεται στο χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναφερθείς στο θέμα, ο πρωθυπουργός έχει κάνει λόγο για ένα χαρτοφυλάκιο που θα αντικατροπτίζει την οικονομική πρόοδο, αλλά και τη σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Εστιάζοντας περαιτέρω στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η επιλογή Τζιτζικώστα αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας για την Ευρωπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια όσο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι παροικούνες την Ιερουσαλήμ καταλαβαίνουν πως η αποστροφή Μαρινάκη δεν ήταν τυχαία και πως φωτογράφιζε το πόστο που διεκδικεί η Ελλάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την Ελλάδα πολύ κοντά στο χαρτοφυλάκιο Μεταφορών, λόγω της σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της σημαίνοντα ρόλο που έχει η ελληνική ναυτιλία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Real News.

Άλλο ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο θα έβλεπε με καλό μάτι η Ελλάδα είναι αυτό της κοινωνικής συνοχής λόγω της σημασίας που έχει για τη χώρα μας το Ταμείο ΕΣΠΑ και η πολιτική συνοχής της ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
17:13ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Όλυμπο