ΣΥΡΙΖΑ: Ο εσωκομματικός εμφύλιος, ο Πολάκης και ο Σπίρτζης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αντιγράφοντας» το παράδειγμα του αρχηγού τους, κάνουν ολιγόλεπτες διακοπές από τις διακοπές
INTIME NEWS

Στην αντιπολίτευση της «απλωμένης πετσέτας πάνω στη σεζλονγκ της παραλίας» του ΣΥΡΙΖΑ, προστέθηκαν και οι πρωινές και απογευματινές ασκήσεις θάρρους και ισορροπίας... στις υποθέσεις Παύλου Πολάκη και Χρήστου Σπίρτζη, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αντιγράφοντας» το παράδειγμα του αρχηγού τους, κάνουν ολιγόλεπτες διακοπές από τις διακοπές τους όχι με αναρτήσεις στο X, αλλά καταθέτοντας με αρκετή ελαφρότητα γραπτές ερωτήσεις προς την κυβέρνηση ακόμη και για πολύ σοβαρά θέματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη ερώτηση των Ευάγγελου Αποστολάκη και Ρένας Δούρου για εθνικά ζητήματα και εξωτερικής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ από προχθές το βράδυ μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που αποφάσισε να αναβάλει για τις 23 Αυγούστου την απόφασή της για τον Χρήστο Σπρίτζη, «κρέμασε» και επισήμως την ταμπέλα που δέσποζε κατά τους θερινούς μήνες στους παλιούς χειμερινούς κινηματογράφους και έγραφε «Ραντεβού ξανά τον Σεπτέμβρη…».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μετά και το τέλος των πανηγυριών του Αυγούστου, εκεί γύρω στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, είναι που θα κριθούν πολλά σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον του. Ειδικότερα για το εάν θα κυριαρχήσει μια ενωτική γραμμή στον προσυνεδριακό διάλογο που θα προηγηθεί του Καταστατικού Συνεδρίου ή στεφθεί από μεγάλες εσωκομματικές αναταράξεις.

Οι ζυμώσεις, πάντως, στις τάξεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονται και αναπτύσσονται με κάθε τρόπο. Χαρακτηριστική είναι η διαδικτυακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και στην οποία πήραν μέρος όχι μόνο οι περισσότεροι από τους «87» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά πάνω από 200 μέλη του κόμματος. Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί περί τις 20 Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και στρατηγικές που θα ακολουθηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Το «μπλοκ» των σκληρών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πιστεύει πως στη συνεδρίαση της Κ.Ε. θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κινδυνεύει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα της διάλυσης με νέες μαζικές αποχωρήσεις στελεχών.

Σχετικές ειδήσεις