ΣΥΡΙΖΑ: Αναβρασμός στην Κουμουνδούρου μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου – Μπούλινγκ στους επιλαχόντες

Πέντε πρόσωπα θα κληθούν να πάρουν θέση για το αν θα δεχθούν την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου – Ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Για ακόμα μία φορά οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πρώτο πλάνο, καθώς μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικράτειας Όθωνα Ηλιόπουλου η έδρα μένει κενή και όλα τα βλέμματα είναι στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε αυτή να καλυφθεί. Το ερώτημα όμως είναι από ποιον θα καλυφθεί, διότι από τη μια ο Όθωνας Ηλιόπουλος επιθυμεί αυτή να δοθεί στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, από την άλλη όμως, στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν πέντε επιλαχόντες.

Έτσι λοιπόν, για να πάρει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθούν διαδοχικά οι πέντε επιλαχόντες. Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρής, Ζωρζέτα Λάλη. Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν να έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα από την Κουμουνδούρου ώστε να βολιδοσκοπηθουν οι επιθυμίες και οι τάσεις των πέντε επιλαχόντων. Ειδικότερα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά προεδρικοί στέλνουν από χθες μηνύματα προς τους επιλαχόντες στους οποίους θα πέσει πλέον ο κλήρος για το μέλλον της εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι όποια θέση και να κρατήσουν οι προαναφερθέντες πέντε, θα πρέπει να την τεκμηριώσουν, κάτι που δεν προβλέπεται να καθυστερήσει χρονικά. Σε κάθε περίπτωση οι όποιες εξελίξεις επισήμως αναμένονται όταν και θα ανοίξει η ολομέλεια της Βουλής και θα ανακοινωθεί στο Σώμα η παραίτηση Ηλιόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως για να πάρει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθούν οι επιλαχόντες που μεσολαβούν από τη θέση τρία ως και τη θέση οκτώ του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Άλλωστε, ο νυν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει την ένατη θέση.

Η πρώτη που θα πρέπει να δώσει τη σχετική απάντηση και θα κληθεί και από τη Βουλή να το κάνει είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο πρόσωπο στο Επικρατείας πριν τον Στέφανο Κασσελάκη, την κυρία Λάλη, όταν τον περασμένο Μάρτιο είχε φουντώσει ξανά η συζήτηση περί πιθανής εισόδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, είχε εμφανιστεί να μην προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που μετά από διαδοχικές παραιτήσεις έφθαναν σε εκείνη. Η κυρία Λάλη έχει παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Νοέμβριο και φέρεται να πρόσκειται στη Νέα Αριστερά. Μένει να διαφανούν και τώρα οι προθέσεις της.

Όπως εξηγούσαν κύκλοι του προέδρου της Βουλής μετά τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πόπη Τσαπανίδου».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος κόσμησε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τη Βουλή με την παρουσία του και τον ευχαρίστησε «για την προσφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική μας ομάδα, για τη φωνή που έδωσε στους απόδημους στο κοινοβούλιο, για την αληθινή συντροφικότητα και το ήθος του».

Σχετικές ειδήσεις