ΣΥΡΙΖΑ: Το «κυνήγι» της έδρας του Ηλιόπουλου - Αναμονή για την αντίδραση Τσαπανίδου και Καλογήρου

Πώς η έδρα μπορεί να φτάσει στον Στέφανο Κασσελάκη 
Ο Όθων Ηλιόπουλος
INTIME NEWS

Ένα ακόμη σίριαλ εν μέσω θέρους εκτυλίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωταγωνιστή… την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου. Ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ ήταν βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού και παραιτήθηκε το Σάββατο (10/08/2024), όχι και τόσο αιφνιδιαστικά.

Υπενθυμίζεται πως η παραίτηση Ηλιόπουλου προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, ωστόσο είχε διαψευστεί από την Κουμουνδούρου.

Αυτή τη στιγμή, ένα παιχνίδι χαρακωμάτων είναι σε εξέλιξη. Μερίδα των «κασσελακικών» θεωρεί πως η παραίτηση Ηλιόπουλου αυτή τη στιγμή μπορεί να λειτουργήσει ως κίνηση-παγίδα ώστε να φανεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει την αποδοχή που πιστεύει στο κόμμα του, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Κρίσιμος είναι και ο παράγοντας Αλέξης Τσίπρας. Για να ευοδωθεί το σχέδιο απόκτησης της βουλευτικής έδρας από τον κ. Κασσελάκη, θα πρέπει να παραιτηθούν διαδοχικά του δικαιώματος να πάρουν την έδρα η Πόπη Τσαπανίδου και ο Μιχάλης Καλογήρου, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Η κίνησή τους αναμένεται. Αν κρατήσουν την έδρα, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, το μπαλάκι θα περάσει στο γήπεδο Κασσελάκη και όλοι θα περιμένουν την κίνησή του: είτε θα αντιδράσει άμεσα με διαγραφές είτε θα περιμένει το ξεκαθάρισμα στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Διαδοχικά θα πρέπει να παραιτηθούν του δικαιώματος της έδρας στη συνέχεια, η Ευγενία Λειβαδάρου και ο Θανάσης Τσακρής, ο οποίος δεν είναι πια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακρής είναι πλέον μέλος του «Κόσμου», ενώ και παλαιότερα είχε δηλώσει πως θα μπορούσε να παραιτηθεί της έδρας του.

Το βάρος στη συνέχεια πέφτει στη Ζωρζέτα Λάλη, η οποία έχει ταχθεί με τη Νέα Αριστερά. Πριν από μερικούς μήνες, είχε εμφανιστεί αποφασισμένη να κρατήσει την έδρα εφόσον φτάσει η σειρά της. Ωστόσο, μετά το αρνητικό ποσοστό στις ευρωεκλογές για τη Νέα Αριστερά, θεωρείται πως η κυρία Λάλη δεν θα επιμείνει, αν ξεκινήσει το «γαϊτανάκι» των παραχωρήσεων από την Πόπη Τσαπανίδου και τότε η έδρα θα καταλήξει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχετικές ειδήσεις