Πρόδρομος Πύρρος: Επίσκεψη στις τρεις δομές και τους 57 ωφελούμενους

Για τον χρόνο επιστροφής των 57 ωφελούμενων στο Παραρτήματος ΑμεΑ Μελισσίων θα συνεκτιμηθεί η αποκατάσταση της ποιότητας του αέρα στην περιοχή.
Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Μετά την προληπτική εκκένωση του Παραρτήματος ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας στα Μελίσσια, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Πρόδρομος Πύρρος επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής κ. Γιάννο Λιβανό, τις τρεις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, όπου μεταφέρθηκαν τα άτομα που διέμεναν στα Μελίσσια.

Αρχικά ο κ. Πύρρος βρέθηκε στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας στην Αγία Βαρβάρα όπου φιλοξενούνται προσωρινά 25 ωφελούμενοι και συνομίλησε μαζί τους, όπως επίσης και με το προσωπικό που φρόντισε για την ομαλή προσαρμογή τους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στη Βούλα, όπου βρίσκονται προσωρινά 13 ωφελούμενοι ενώ τρίτος και τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Μονάδα Προστασίας Εφήβων «Αγία Βαρβάρα» στη Νέα Σμύρνη, όπου μεταφέρθηκαν 7 ωφελούμενοι.

Και στις τρεις δομές τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά και τη φιλοξενία των ωφελούμενων, οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά την απαιτούμενη φροντίδα, παρουσία των εργαζομένων του Παραρτήματος των Μελισσίων.

Ο κ. Πύρρος, κατά τις επισκέψεις του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, τα στελέχη των Διευθύνσεων και όλο το προσωπικό για την άμεση κινητοποίηση και την πολύτιμη βοήθειά τους. Για τον χρόνο επιστροφής των 57 ωφελούμενων στο Παραρτήματος ΑμεΑ Μελισσίων θα συνεκτιμηθεί η αποκατάσταση της ποιότητας του αέρα στην περιοχή.