Πυρκαγιές Αυγούστου: Άγρια μάχη στη Βουλή το Σεπτέμβριο

Για τον επόμενο μήνα μεταφέρεται η σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις καταστροφικές πυρκαγιές της φετινής περιόδου
Αρχείου - Eurokinissi

Παρά το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτές τις ημέρες έχουν επιδοθεί σε ένα πολύ σκληρό πόλεμο ανακοινώσεων για τις ευθύνες και τα λάθη στον χειρισμό των πυρκαγιών, η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει το θέμα στη Βουλή τον Σεπτέμβριο προκειμένου όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου να μην γίνει μια αντιπαράθεση με πολιτικά τσιτάτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητάει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητάει παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την επίσκεψή του στις δυνάμεις αεροπυρόσβεσης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η φωτιά ξέφυγε αλλά όπως είπε δεν πρέπει να απαξιωθεί η δουλειιά του κρατικού μηχανισμού:
«Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο. Βέβαια, αυτό το οποίο δεν θέλω σε καμία περίπτωση είναι στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης να απαξιωθεί όλη η δουλειά του κρατικού μηχανισμού».
Από την άλλη μεριά η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Ρωμανό να χαρακτηρίζει τον Κασσελάκη influencer που το έχει τερματίσει:

«Ο κ. Κασσελάκης το έχει τερματίσει. Η λογική του influencer με την οποία πολιτεύεται τον οδήγησε χθες, κατά την επίσκεψή του σε δομή φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων, στο σημείο να μοιράσει στα ΜΜΕ στημένη επαγγελματική φωτογράφιση με σκύλο από τις περιοχές που επλήγησαν για να τη συνοδεύσει με διαρροή ότι δήθεν υιοθέτησε το πυρόπληκτο σκυλάκι. Μία μέρα αργότερα ήρθε η διάψευση από την εν λόγω ΜΚΟ για την προστασία και υιοθεσία σκύλων, η οποία ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν ισχύει. Δεν δόθηκε κανένα ζώο για υιοθεσία από τον σταθμό του Γαλατσίου. Προσφέρθηκε πράγματι ο κ. Κασσελάκης να φιλοξενήσει ένα ζώο το οποίο δεν δόθηκε γιατί πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που τηρούμε πάντα με τον εκάστοτε δήμο στον οποίο φέρει ηλεκτρονική σήμανση με τον οποίο και θα τρέξει η αντίστοιχη διαδικασία. Αυτή η ανακρίβεια προσβάλλει το έργο εκατοντάδων εθελοντών στη δομή που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα ζώα σοβαρά και υπεύθυνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Ρωμανός και προσέθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως κακής ποιότητας influencer με μοναδικό στόχο το ψηφιακό περιεχόμενο και τα likes, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. «Το πόση υποκρισία κρύβει όλο αυτό το αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος. Το να λειτουργεί έτσι όμως στην πλάτη των φιλόζωων, των εθελοντών και των ανθρώπων που όλες αυτές τις μέρες έδωσαν μια υπεράνθρωπη μάχη, είναι βαθύτατα προσβλητικό για όλους αυτούς που ο κ. Κασσελάκης αντιμετωπίζει απλώς ως φόντο για τις αναρτήσεις του. Fake news, fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, fake ενσυναίσθηση… όλα για τα likes!», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Στην ίδια γραμμή είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που έχει ήδη μιλήσει για «προσπάθεια εργαλειοποίησης της φυσικής καταστροφής», ενώ όταν ο κ. Κασσελάκης αμφισβήτησε και τη γνησιότητα των δημοσίων εγγράφων της Πυροσβεστικής, τον κατηγόρησε για «φθηνή αντιπολίτευση» και συνειδητή «διασπορά ψευδών ειδήσεων» που προκαλεί φόβο στην κοινή γνώμη «ξεπερνώντας κάθε όριο».

Είναι προφανές ότι η συζήτηση που θα γίνει μετά τις 28 Αυγούστου όταν ανοίξει η Βουλή θα είναι πολύ σκληρή και σε συνθήκες ακραίας πόλωσης αφού και ενόψει ΔΕΘ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναζητούν χώρο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις