Περιφερόμενος influencer: Η νέα στρατηγική της κυβέρνησης κατά Κασσελάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα επιμένουν να μην αντιμετωπίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως πολιτικό αλλά ως influencer
Αρχείου - Eurokinissi

Με αφορμή και τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, στη ΝΔ έχουν περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρεται ως performer και όχι ως πολιτικός αρχηγός με τα σόου που στήνει στα καμμένα και στα καταφύγια ζώων.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης ρίχνει πολύ το επίπεδο της δημόσιας αντιπαράθεσης διασπείροντας εσκεμμένα fake news. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός βομβαρδίζει με συνεχείς ανακοινώσεις τον κ. Κασσελάκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει καμία αντίληψη της πραγματικότητας και είναι απλά ένας άνθρωπος του θεάματος.

Όπως λένε στη ΝΔ «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα να ευτελίσει την αντιπαράθεση με σαχλά βιντεάκια επί τόσο σοβαρών ζητημάτων όπως οι πυρκαγιές».

Η στρατηγική του Μαξίμου είναι ότι ο Μητσοτάκης ήταν, είναι και θα παραμείνει θεσμικός και θα κινείται με σοβαρότητα για ζητήματα δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα έχουν αποφασιστεί να υποβαθμίσουν το πολιτικό ανάστημα του Κασσελάκη ισχυριζόμενοι ότι είναι κενός περιεχομένου και λειτουργεί μόνο με... γραμμένα τσιτάτα που του δίνουν οι σύμβουλοί του και τα μαθαίνει «παπαγαλία» έχοντας άγνοια του τι ακριβώς λέει...

Η χθεσινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στα καμμένα είναι χαρακτηριστική: «Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer».

Τον χαρακτηρίζει περιφερόμενο influencer και υπενθυμίζει ότι την ερχόμενη Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί θεσμικά και συντεταγμένα και θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τους ίδιους λόγους όπως λένε στο Μαξίμου μετέφεραν για το Σεπτέμβριο και το αίτημα Ανδρουλάκη για συζήτηση επί των πυρκαγιών στη Βουλή. «Δεν θα μετατραπεί σε reality show η πολιτική», λένε στην κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις