ΠΑΣΟΚ: «Νίκη Αξιών», το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Παύλου Γερουλάνου – Δείτε το σποτ

Το σποτ του Παύλου Γερουλάνου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Με ένα σποτ – αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, το «όλον ΠΑΣΟΚ», την ιστορία του Κινήματος αλλά και το «ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας» παρουσίασε ο Παύλος Γερουλάνος το κεντρικό σύνθημα της υποψηφιότητας, «Νίκη Αξιών».

«Δεν μας ένωσε η δίψα για εξουσίες. Αλλά η πίστη σε αξίες. Με αυτές νικήσαμε στο παρελθόν, με αυτές θα νικήσουμε στο μέλλον», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου:

«Όταν ανέλαβα τον Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ το 2008 ψάξαμε, βρήκαμε και μελετήσαμε, με την ομάδα, όλα τα βασικά κείμενα του Ανδρέα και των συνεργατών του, ειδικά από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ μέχρι και το 1981. Την περίοδο κατά την οποία έγινε όλη η πολιτικά κοσμογονική δουλειά βάσης, για την εδραίωση του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία.

Ήθελα να ξέρω τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ και πώς αυτές έγιναν ένα με τον κοινωνικό ιστό. Από τότε συνειδητοποίησα δύο πράγματα: Πρώτον, το πόσο σημαντικό ήταν το όραμα του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα και πόσο επίκαιρο είναι ακόμα και σήμερα, αν το επικαιροποιήσεις με θέσεις και προτάσεις.

Και το δεύτερο, ότι αυτό που τελικά ένωσε κάτω από τον πράσινο ήλιο τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον δημόσιο και ιδιωτικό υπάλληλο, τον κάτοικο της υπαίθρου και τον κάτοικο της πόλης, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, δεν ήταν η δίψα για εξουσίες, αλλά η πίστη σε αξίες.

Για αυτό και όλη η συλλογική προσπάθεια που έχω την τιμή να στηρίζει την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, από το πρώτο μας σποτ μέχρι το σύνολο της επικοινωνιακής μας καμπάνιας που πρόκειται να ξεδιπλωθεί τις επόμενες μέρες, έχει έναν πολύ βασικό στόχο: Να αναδείξει αυτό που προσωπικά υπερασπίστηκα και θα υπερασπίζομαι πάντα, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Και τίποτα δεν αποτυπώνει καλύτερα την ιστορία, τον χαρακτήρα, την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, από τις ίδιες τις αξίες του Κινήματος που είναι και οι διαχρονικές αξίες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της προόδου.

Κοινωνική απελευθέρωση, Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ισότητα, Ασφάλεια, Δημιουργία, Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Πρόοδος. Για όλες. Και όλους.

Αυτές οι αξίες μας ένωσαν, με αυτές τις αξίες ενώσαμε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες. Με αυτές νικήσαμε στο παρελθόν, με αυτές μπορούμε να νικήσουμε ξανά στο μέλλον. Αυτές οι αξίες καθορίζουν την ύπαρξη του Κινήματος. Ήταν η πυξίδα μας στις πιο δύσκολες εποχές, όταν πολλοί μιλούσαν για το τέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι αξίες δεν πεθαίνουν. Επιμένουν. Μας δίνουν κουράγιο. Σύντομα γίνονται ο φάρος για την Αναγέννηση. Για «το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας».

Και ο σεβασμός τους είναι το κλειδί για τη βασική υποχρέωσή μας, ως Παράταξη, το νόημα της Πολιτικής, όπως έλεγε και το πρώτο σποτ «Αξία» της εκλογικής μας καμπάνιας: να αναδείξουμε την αξία κάθε ανθρώπου, κάθε πολίτη, κάθε κοινωνικής ομάδας, να αναδείξουμε την αξία κάθε γωνιάς της Πατρίδας. Οι αξίες δίνουν αξία. Μπορούν να αναγεννήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα.

Θέλω και θέλουμε, ως ομάδα, η εκλογική μας προσπάθεια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής να σημάνει το έναυσμα για την Αναγέννηση του Κινήματος, με πάθος, σχέδιο, ενότητα.

Θέλω και θέλουμε, να είναι το πρώτο βήμα για την Αναγέννηση της Πατρίδας, να σημάνει τη νικηφόρα επιστροφή των αξιών μας στη διακυβέρνηση του τόπου. Θέλω και θέλουμε, να αποτελέσει μία Νίκη Αξιών».