Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης: Στόχος η αντιπυρική ασπίδα των περιοχών που επλήγησαν

Ποιοι θα βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης: Στόχος η αντιπυρική ασπίδα των περιοχών που επλήγησαν
3'

Ταυτόχρονα με τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων, επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη στην Πεντέλη θα τεθεί και το αναβαθμισμένο σχέδιο πρόληψης με το οποίο η πολιτεία θα ενισχύσει την αντιπυρική ασπίδα των πυρόπληκτων περιοχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην αποψινή σύσκεψη θα βρίσκονται ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και οι δήμαρχοι όλων των δήμων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας ζωνών γειτνίασης δάσους με κατοικημένες περιοχές.

Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βρίσκονται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός για την Κρατική Αρωγή Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων, Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Ραφήνας - Πικερμίου. Από το Μαξίμου το παρών θα δώσουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση των πυρκαγιών και να μην αφήσει τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι δεν πρέπει να αποδομηθεί το μοντέλο της Πολιτικής Προστασίας που είναι εν ισχύ κι όσα χτίστηκαν με κόπο ειδικά στο σκέλος της πρόληψης.

Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί εμπράκτως ότι «το κράτος ήταν και θα είναι παρών» στο πλευρό των πυρόπληκτων. Στη σύσκεψη θα αξιολογηθούν τα ευρήματα των αυτοψιών που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε κτίρια και υποδομές καθώς και οι δράσεις που ήδη έχει δρομολογήσει η πολιτεία για την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε τα πάντα να ολοκληρωθούν με fast track διαδικασίες. Και φυσικά θα υπάρξει λεπτομερής σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.

Πυρετός συσκέψεων για τη ΔΕΘ

Τα βλέμματα πάντως του Μαξίμου είναι στραμμένα ταυτόχρονα και στη ΔΕΘ που συνιστά παραδοσιακά πολιτικό ορόσημο της χρονιάς. Η οριστικοποίηση των οικονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα εξαγγείλει από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο Πρωθυπουργός θα απαιτήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο αυτή την εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να αποσαφηνιστεί η διαθέσιμη δημοσιονομική περίμετρος και να «κλειδώσει» το μείγμα των πολιτικών.

Στον πυρήνα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι θα βρίσκονται παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικογένειας με κίνητρα για την απόκτηση περισσότερων παιδιών, το στεγαστικό για φθηνή στέγη σε νέα ζευγάρια και την κοινωνική πολιτική με έμφαση στα επιδόματα πρόνοιας και το επίδομα ανεργίας. Ενώ ξεχωριστά σκέλη θα αποτελέσει η ενίσχυση του ΕΣΥ και των δημόσιων υποδομών. Την Παρασκευή (23/08) ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς πριν από τη ΔΕΘ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή